Omyvatelné omítky zamezí plísním i prachu Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Atmosféru domova můžeme vylepšit použitím nejrůznějších barev a dekorací, díky kterým se budeme cítit příjemně. Použít však můžeme i dekorativní nástřiky či omyvatelné nátěry, které interiér nejen ozdobí, ale jsou i velmi praktické pro údržbu povrchů. Na jaké povrchy lze omyvatelné nástřiky a nátěry aplikovat? Jaké vlastnosti má stříkaná tapeta Variopaint, Gota a jiné? V jakých prostorách lze nastříkané tapety a omyvatelné nátěry využít?

Variopaint - praktická omyvatelná tapeta

Variopaint je nástřikový materiál vytvořený na bázi pryskyřice, ale s vlastnostmi, kterými se podobá syntetickým kaučukům. Po jeho aplikaci se na stěně vytvoří efektní plastický povrch, který je pokryt suchým filmem zabraňujícím šíření nejen plísní, ale dokonce i plamenů při požáru.

Nástřik Variopaint má i další praktické vlastnosti. Je to především antistatičnost, díky které se může výrazně upravit prašnost v interiéru, ale i odolnost proti vlhku a oděru. Pokud bychom chtěli použít Variopaint na obzvlášť namáhané místo, je možné ho ještě přetřít vodou ředitelným lakem, který jeho odolnost ještě zvýší.

Na jaké povrchy je možné Variopaint aplikovat?

Velká výhoda Variopaintu je právě v tom, že je ho možné využít na všechny druhy povrchů, od klasických omítek, dřeva, betonu, kovu, plastu, až po hladké povrchy (keramické dlažby a sklo). Díky jeho vysoké přilnavosti můžeme při úpravě stěn přestříkat i vypínače, elektroinstalační lišty, nebo také dveře i celou kuchyňskou linku.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ukázky vzorů Variopaint
Ukázky vzorů Variopaint
Kde najde Variopaint své uplatnění?

Variopaint najde široké uplatnění nejen v interiérech veřejných budov – banky, školy, kina, zábavní podniky, ale i v domácnostech. Variopaint získal speciální atest hlavního hygienika ČR a je tedy možné ho použít třeba i v potravinářských provozech. Jelikož je nástřik bez zápachu, je možné jeho využití například i v kancelářích, kdy na stěnách rychle vytvoříme efektní designový prvek. V kanceláři přitom můžeme pracovat už druhý den po nástřiku. Variopaint je skvělým pomocníkem i při rekonstrukcích koupelen, pokud nemáme dostatek financí na výměnu umakartového bytového jádra. Variopaint na jádro skvěle přilne a nová koupelna je hotová.

V čem je tapeta Gota jiná?

Gota je španělská stříkaná tapeta, u které je možné snadno regulovat jak plastičnost, tak barvu přesně dle přání zákazníka. Právě pro svou plastičnost je ideální variantou pro zamaskování nerovností po zednických úpravách nebo pro nanesení na nerovné omítky. Stejně jako Variopaint je možné nástřik Gota využít na všechny druhy povrchů, včetně radiátorů a podlah. Díky svému elegantnímu vzhledu je vynikající dekorací i v luxusních komerčních prostorách.

Jaká je designová nabídka tapet?

Stejně jako mají tapety široké uplatnění, i jejich design nabízí veškeré barevné odstíny a dekorace. Je možné zvolit míru plastičnosti, tedy velikost kapek. Povrch může být jednobarevný, nebo může být proveden světlý nástřik na tmavém povrchu či tmavý na světlém. Každý zákazník si tedy může barvu i design zvolit přesně podle svého vkusu i druhu interiéru.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Další druhy omyvatelných materiálů

Extrapaint je druh omítky s matným vzhledem, který je omyvatelný a má jedinečné protiplísňové a vodoodpudivé vlastnosti. Omítku je možné nanést na všechny druhy podkladů, dokonce i na již natřené stěny s velmi sytými barvami. Je autodilatační a při nanášení nejsou patrné stopy po tazích válečkem či štětcem. Navíc je nátěr netoxický a bez zápachu, tudíž velmi šetrný k životnímu prostředí i lidskému zdraví.

Rinfresca se vyznačuje stejnými vlastnostmi jak nátěr Extrapaint, ale na stěnách navíc vytvoří elegantní sametově matný efekt. Specifikem tohoto nátěru je uvolňování příjemné osvěžující vůně do prostředí.

Sirius je zářivě bílá vysoce krycí barva, která má vynikající plnící schopnost, je vysoce přilnavá a odolná, především díky speciálním aditivům a přírodním pigmentům, které se nacházejí v jejím složení. Opět je možné tento nátěr použít na všechny druhy povrchů, je bez zápachu a netoxický.

Uvažujete-li o vylepšení staré umakartové koupelny či osvěžení vašeho domova něčím zajímavým, jsou stříkané tapety a omyvatelné nátěry tím pravým. Jejich aplikace by měla být precizní a dokonalá, provedená opravdu zkušeným profesionálem.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Zdroj: www.oikos.cz
Zdroj: www.oikos.cz
MALÍŘSTVÍ DRÁB JIŘÍ Poslat poptávku