Pozvěte svět domů balkónovým oknem FGH-V Galeria Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Firma FAKRO, světový výrobce střešních oken, nabízí pro zvýšení komfortu bydlení v podkroví balkonové okno FGH-V Galeria. Vzhledem k tomu, že stále více a více času trávíme v uzavřených prostorách, instinktivně vyhledáváme kontakt s přírodou. Chceme se co nejdelší dobu kochat okolní přírodou. Proto nás inovativní balkonové okno přírodě přibližuje, a to díky snadné změně okna na funkční balkon.

Střešní okna a balkon

Balkonové okno FGH-V je inovativní, dvoukřídlo okno, ve kterém jeho otevřená křídla vytváří balkon. Horní křídlo se otevírá výklopně vzhůru, dolní otevřením vpřed umožňuje přístup do vnitřku balkonu. Otevřením balkonových oken získáme v podkroví prostor navíc a také blízký kontakt s okolím.

Balkonová okna FGH-V Galeria
Balkonová okna FGH-V Galeria

Estetika a funkčnost v jednom

Boční zábradlí je integrováno do spodního křídla a vysouvá se při jeho otevírání. Během zavírání spodního křídla se zábradlí opět zasune do okna a nevyčnívá tak nad úrovní střešní krytiny. Je skryto pod oplechováním okna, takže je chráněno před zašpiněním a nenarušuje vzhled střechy. Po otevření balkonu je zábradlí vždy suché a čisté, což zaručuje bezproblémové používání.

Balkonová okna FGH-V Galeria
Balkonová okna FGH-V Galeria

Snadná manipulace

Horní křídlo je při vyklápění v úhlu 0-45° přidržováno inovativním podpůrným mechanismem, který umožňuje ponechat otevřené křídlo v libovolné poloze v tomto rozsahu. Západka blokující křídlo v pootočené poloze o 180° umožňuje snadné mytí vnější tabule skla a stažení markýzy. Dolní křídlo se otevírá vysunutím vpřed. Pro zavření dolního křídla stačí pouze uvolnit zámky na zábradlí.

Balkonová okna FGH-V Galeria
Balkonová okna FGH-V Galeria

Bezpečnost na nejvyšší úrovni

Speciální systém zpevněné konstrukce okna použitý v okně Galeria zajišťuje zvýšenou odolnost proti vloupání a větší bezpečnost během používání. Standardně je okno vybaveno bezpečným super energeticky úsporným trojsklem se snadno omyvatelným povrchem. Okno je doporučováno především do budov, ve kterých je důraz kladen na úsporu energie. Vnitřní sklo je laminované bezpečné třídy P2A. V případě jeho poškození zústávají střepy na fólii. Na vnější straně zasklení se nachází tvrzené sklo s doživotní zárukou na odolnost proti krupobití.

Balkonová okna FGH-V Galeria
Balkonová okna FGH-V Galeria

Energetická úspornost a zdravé mikroklima

Dalším důležitým prvkem použitým v okně Galeria je automatická ventilační klapka V40P, která zaručuje přísun optimálního množství čerstvého vzduchu, a tím zdravé mikroklima a úsporu energie. Otevřením balkonového okna Galeria si zveme okolní svět k nám domů. Jako dárek získáváme přirozené světlo, kontakt s okolím a neopakovatelné výhledy, a toto všechno pomáhá v každodenním aktivním životě.

Balkonová okna FGH-V Galeria
Balkonová okna FGH-V Galeria
FAKRO CZECH s.r.o. Poslat poptávku