Představujeme pisoár nového tisíciletí Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Výhodou novodobých bezvodých pisoárů ECOSTEP-P1 je předně úspora vody. Jejich užití má rozhodně svou návratnost a to nejen finanční, ale zejména i ekologickou. Design pisoáru je navržen minimalisticky, aby neměl žádné zbytečné plochy, kde by se držely bakterie a usazeniny. Bezvodý pisoár ECOSTEP-P1 je vyroben jako jednotný odlitek a nejsou na něm tudíž žádné spoje atd.

Nepříjemný zápach na toaletě je kromě jiného následkem rozkladu organických materiálů bakteriemi. Zdrojem života těchto bakterií je pitná voda. Pisoár bez vody tak minimalizuje jejich výskyt a toaleta je díky tomu čistší a bez zápachů.
Díky jedinečné celosvětově patentované membráně je zamezeno šíření pachů z odpadních trubek. Podle závěrů studie provedené Kalifornskou univerzitou Los Angeles jsou bezvodé pisoáry naprosto srovnatelné po hygienické stránce s těmi klasickými vodními. Byl jednak zkoumán počet mikroorganismů po sběru z porcelánové mísy a také byla měřena koncentrace amoniaku v bezprostřední blízkosti pisoáru. Ani v jednom případě nebyly zjištěny statistické odchylky při porovnání obou typů. Žádný ze vzorků se nepřiblížil hranici 20 ppm pro amoniak, tedy koncentraci, která je postřehnutelná lidskými smysly. Dokonce počet mikroorganismů byl nižší pro bezvodý typ. V jiné studii provedené IIC Evaluation Service bylo prokázáno, že celý systém splňuje příslušné normy týkajících se bezpečnosti odpadního vedení, tedy nedochází k jeho předčasné korozi (zdroj: internet).

Přesvědčte se na vlastní oči a navštivte expozici společnosti EcoStep na veletrhu FOR ARCHhale 2, na stánku C07.
Bezvodý pisoár ECOSTEP-P1
Bezvodý pisoár ECOSTEP-P1