Typovým domem srpna 2010 je pasivní Nero 2009 Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek Především pasivní varianta tohoto typového domu by nás měla zajímat, jelikož EU schválila směrnici, podle které bude od roku 2020 umožněna výstavba pouze domů v pasivním standardu. Staré i nové rodinné domy postavené v současném českém legislativním standardu se stanou drahou formou bydlení a špatnou investicí. Budou prodejné hluboko pod pořizovací cenou a je možné, že mnohé už nebudou prodejné vůbec.

Energetické úspory

Typový rodinný dům Nero 2009 byl již v minulosti oceněn titulem Český energeticko-ekologický projekt, který vypisují Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí. Nejzajímavější jsou na této stavbě kromě individuálně vnímaných dispozic a dalších kritérií výběru právě provozní náklady plynoucí z úspor energií.

Ve své pasivní variantě Zelená úsporám dosahuje typový dům Nero 2009 spotřeby energií na vytápění maximálně 15 kWh/m2. Při celkové vytápěné ploše 135 m2 má pak roční spotřebu energií na vytápění pouhých 2,7 MWh (standard má pro srovnání spotřebu 11,6 Mwh). Energetické náklady na vytápění tak klesnou z cca 24.000,- Kč ročně ve vyhovujícím standardu na cca 5.000,- Kč ročně při výstavbě ve variantě pasivní.

Přitom si můžete vybrat mezi konstrukčními materiály, ze kterých bude váš nový dům postaven. V nabídce dodavatele je cihla POROTHERM či pórobetonová tvárnice YTONG (v pasivním standardu se zateplením), systém SENDWIX (vápenopísková cihla se zateplením), případně DŘEVOSTAVBA.
Obr: Atelier NÁŠ DŮM, 3D vizualizace domu Nero 2009
Obr: Atelier NÁŠ DŮM, 3D vizualizace domu Nero 2009
Obr: Atelier NÁŠ DŮM
Obr: Atelier NÁŠ DŮM
Dispozice domu

Nero 2009 je dvoupodlažní rodinný dům s obytným podkrovím a s plochou střechou o velikosti bytové jednotky 4+kk s garáží. Dům je bezbariérový, má moderní vzhled a je vhodný pro město.

Půdorys domu má jednoduchý obdélníkový tvar a garáž je k němu přistavěna. Vzhledem k zastřešení plochou střechou je druhé podlaží plně využitelné – strop není zkosený. Střecha garáže je pochozí a je propojena s představěnými balkóny nad závětřím a terasou.

V přízemí domu se nachází technická místnost, kuchyňský kout je vybaven samostatnou spíží a je propojen s obývacím pokojem. Schodiště je součástí obývacího pokoje. Na přání lze kuchyňský kout od obývacího pokoje oddělit. Fasáda domu je řešena klasickou omítkou, konstrukce balkónu je obložena dřevěným obkladem.
Obr: Atelier NÁŠ DŮM, pohledy
Obr: Atelier NÁŠ DŮM, pohledy
Za projekt domu Nero 2009 v pasivním standardu zaplatíte 38.300,- Kč, za stavbu na klíč pak cca 5.020.000,- Kč.
  • Užitná plocha: 237,41 m2
  • Zastavěný plocha: 142,00 m2
  • Obestavěný prostor: 829,00 m3
  • Výška hřebene: 6,40 metru
  • Sklon střechy: 0o
  • Typ střechy: plochá
  • Podlažnost: dvoupodlažní
  • Řadovost: samostatný
  • Dispozice: 4+kk s garáží a terasou
Obr: Atelier NÁŠ DŮM, půdorys prvního a druhého nadzemního podlaží
Obr: Atelier NÁŠ DŮM, půdorys prvního a druhého nadzemního podlaží
Architektonická kancelář Křivka s.r.o. Poslat poptávku