Exteriér domu Aruall Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Navazujeme na minulý rozhovor o domech Aruall a pozvali jsme si pravou ruku jednatele a technoložku společnosti ARUALL INNOVATION s.r.o. Katrin Jungmanovou. A hned první dotaz se týká kvality staveb, jelikož ta je často napadána pro velmi nízkou cenu, za jakou jsou domy Aruall stavěné. Jaké materiály společnost používá?

Stavíme dřevostavby, jejichž základním stavebním prvkem jsou KVH hranoly. Dalším významným prvkem jsou sádrokartonové konstrukční desky Rigistabil a minerální izolace ISOVER UNI.

Můžete nám těch materiálů a skladeb vyjmenovat více? Jak je to se střechou? 

Po sádrokartonovém podhledu následuje tepelná izolace, poté pojistná hydroizolace, což jsou asfaltové pásy, polystyrenová izolace a finální hydroizolací je PVC folie.

Když jsme u těch izolací, jak vám vychází energetický štítek?

Ten se dělí na dvě hlavní položky. Za prvé ukazatele energetické náročnosti, kde nám vychází celková dodaná energie B (velmi úsporné) a za druhé na primární energii z neobnovitelných zdrojů. Zde záleží na tom, zda je součástí dodávky i tepelné čerpadlo. Tedy bez tepelného čerpadla by budova byla v kategorii G (mimořádně nehospodárná), s tepelným čerpadlem však dosahujeme kategorie B (velmi úsporná).

Znamená to, že je dům vhodný k celoročnímu plnohodnotnému bydlení rodiny s dětmi?

Ano.

Interiér domu Aruall
Interiér domu Aruall

Je součástí vybavení i elektroinstalace, světla, podlaha, interiérové a exteriérové dveře a tak dále, nebo si tyto věci zákazník musí dokoupit?

Elektroinstalace, exteriérové dveře i okna jsou samozřejmostí. LED světla jsou nainstalována také, včetně interiérových obložkových dveří a vinylové podlahy. Mimo to dále ještě v základní verzi dodáváme i vybavení koupelny a kuchyně.

Co všechno je součástí koupelny?

Součástí koupelny je sprchový kout 90x90, stylové umyvadlo, bojler a záchodová mísa.

Kuchyně bude pravděpodobně sektorová, mám pravdu?

Kuchyně je vyrobená na míru místním stolařstvím.

Dodáváte i spotřebiče?

Ano, součástí dodávky je lednice, varná deska, vestavná trouba, odsavač par i myčka nádobí, vše značky Beko.

Interiér domu Aruall
Interiér domu Aruall

Zmínila byste ještě nějaké vybavení, které by mohlo zákazníky zajímat?

Myslím, že za zmínku stojí na míru vyrobená vestavěná skříň a topidla, která lze nastavovat na požadovanou teplotu.

V úvodu jsem vás představil jako technoložku, co je vlastně vaším hlavním úkolem?

Nazvala bych to asi zefektivňování pracovních postupů.

Jak si to můžu představit?

Vždy je co zlepšovat a ve stavebnictví to platí dvojnásob. Vždy se snažíme, aby každý detail našeho domu byl lepší než ten předchozí. Aby byl například spoj pevnější, ale přitom rychleji udělaný. Toho docílíte tím, že ten stejný detail děláte vždy stejný. Díky tomu také dokážeme nabízet cenu, která je ve stavebnictví až šokující.

Chápu to tedy správně, že díky tomu, že děláte domy sériově, můžete je vyrábět levněji?

Jistě, ale nejen levněji, ale i rychleji a kvalitněji.

Jak vás může zákazník nejlépe kontaktovat?

Nejlepší způsob je na našich webových stránkách www.aruall.cz vyplnit formulář „Odborné posouzení zdarma.“

Interiér domu Aruall
Interiér domu Aruall

Co to vlastně je, to „odborné posouzení“?

Je to posudek, který vyhotovíme na konkrétní parcelu, jakou zákazník zadá. Na základě zákonů a vyhlášek posoudíme jednotlivé body stavby a v procentech vyjádříme, jak složité bude dům na pozemek umístit.

Může se stát, že zákazník tímto získá zdarma informace o svém pozemku a poté si dům nechá postavit jinou firmou? 

Samozřejmě se to děje běžně. Je to od nás služba, kterou se snažíme svým zákazníkům pomoci i za předpokladu, že naše další placené služby nevyužijí.

Vy osobně byste využila dům jakým způsobem? Umíte si představit, že byste v domě bydlela?

Ještě před 2 lety určitě. Nyní mám rodinu a chceme stavět dům, který bude vhodnější pro děti. Ale intenzivně sháníme pozemek, kde bychom si model A případně A+ postavili jako chatu.

Interiér domu Aruall
Interiér domu Aruall

Proč pracujete ve společnosti Aruall?

Vždy jsem milovala přírodu a hlavně zvířata. Už od malička jsem měla sen zachraňovat zvířata a v Aruall cítím možnost, že bych alespoň trochu mohla některé věci ovlivnit.

Jak stavěním domů můžete zachránit zvíře?

Naší velkou prioritou je docílit toho, aby naše střechy měly vegetativní povrch a byly zde umístěny solární panely, tím bychom vytvořili nejen kousky zeleně v místě, kde je obvykle beton, ale také bychom efektivně využili stavbu pro tvorbu energie. Tahle myšlenka nás každý den upevňuje v názoru, že jdeme správnou cestou.

Aruall Building s.r.o. Poslat poptávku