Prodloužená a zasklená lodžie (Zdroj: 7points) Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Někdy stačí jen pár centimetrů a vznikne opravdu velký rozdíl. Alespoň o prodloužení balkonů a lodžií to platí 100%. S jeho pomocí totiž rozšíříte plochu tohoto prostoru i o víc než polovinu.

Nejlepší je spojit prodloužení balkonu či lodžie s jejich celkovou rekonstrukcí. Místo pouhého „zlepšení akutního stavu“ tak vytvoříte větší a příjemnější prostor.

Prodloužení balkonu vám zajistí pohodlí

Rozšíření může být opravdu výrazné – až o 80 cm po celé délce balkonu.

„V praxi se ale nejčastěji setkáváme s prodloužením o 60 cm. Jeho efekt přitom bývá opravdu velký. Většina lodžií totiž mívá hloubku okolo 90 cm. A když k tomu přidáte 60 cm nástavby, dostanete se na 1,5 metru. A na takovou lodžii se už snadno vejde stůl i dvě židle vedle sebe. A ještě kolem pohodlně projdete,“ říká majitel firmy 7points Marek Hirš.

Právě tato společnost se na prodloužení a přístavby lodžií specializuje už víc než 10 let.

Kromě zvětšení prostoru přináší rozšíření balkonu ještě další výhodu – zvýší hodnotu nemovitosti. Stejně jako to dokáže i zmíněná přístavba nové lodžie.

Po prodloužení lodžie se na ni pohodlně vejde stolek, židle i menší sedačka (Zdroj: 7points)
Po prodloužení lodžie se na ni pohodlně vejde stolek, židle i menší sedačka (Zdroj: 7points)

Využijte i zasklení a předsazené zábradlí

Prodloužení či přístavba lodžie nabízí také řadu možností, jak tento prostor vylepšit. A jednou z nejdůležitějších je předsazené balkonové zábradlí.

Klasické zábradlí je totiž vedené přímo z podlahy balkonu, a zmenšuje tak prostor. Předsazené je ale těsně před ním. Díky tomu využijete nový nebo rekonstruovaný balkon opravdu naplno.

K tomu se vyplatí přidat také zasklení.

Ochrání váš balkon před venkovním prachem, špínou nebo deštěm. A umožní vám, abyste si užili sluníčko, i když venku mrzne.

Skleněné panely navíc kdykoli odsunete a pustíte dovnitř čerstvý vzduch. Díky tomu bude na balkoně či lodžii vždy příjemně.

Zvlášť pokud využijete také venkovní stínění, které zabrání přehřívání balkonu i v tom nejparnějším létě.

Chtějte komplexní služby

Nejkvalitnější dodavatelé vám všechny zmíněné prvky nabídnou. A přidají k nim i další služby.

Například zmíněná firma 7points nabízí:

  • zhodnocení stavu na místě
  • návrh vhodných řešení
  • přípravu vizualizace
  • prezentaci návrhu na domovní schůzi
  • vytvoření projektu
  • pomoc se zajištěním financování
  • a samozřejmě také samotnou realizaci prodloužení či přístavby lodžie nebo balkonu

Pomůže vám tak vyřešit vše potřebné. A vy se nemusíte prakticky o nic starat.

Zasklení balkonu vás ochrání před deštěm i prachem zvenčí. Skleněné panely navíc snadno posunete na stranu a vyvětráte (Zdroj: 7points)
Zasklení balkonu vás ochrání před deštěm i prachem zvenčí. Skleněné panely navíc snadno posunete na stranu a vyvětráte (Zdroj: 7points)

Zajímejte se o reference

Kromě komplexních služeb jsou důležitým vodítkem při výběru zhotovitelské společnosti i její reference. Ideální je získat ohlasy přímo od lidí, kteří bydlí v domech s prodlouženými či přistavěnými balkony.

A dodavatel by vám s tím měl pomoci.

Firma 7points proto na svém webu nabízí reference z téměř celé České republiky. Najdete v nich nejen fotografie jednotlivých projektů, ale i adresy daných domů.

Snadno si tak vyberete ty nejbližší a na vlastní oči se přesvědčíte, jak kvalitní práci společnost odvedla. Zároveň můžete přímo na místě získat i ohlasy od obyvatel domu.

A máte jistotu, že nesáhnete vedle.