Znáte moderní porcelánové trendy? Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky Přestože značka porcelánu Villeroy & Boch není u nás tak známa jako například Míšeň nebo Rosenthal a zatím se s ní můžeme setkat pouze v několika vybraných interiérových studiích, ve světě představuje významný pojem již 257 let.
Dnes je firma Villeroy & Boch obrovskou společností, která vlastní řadu závodů v Německu, Francii a Lucembursku. Firma má podíly i v jiných významných evropských porcelánkách a její akcie jsou obchodovány na burze.

Jak to začalo
Původ světoznámé značky sahá až do roku 1748, kdy v jihofrancouzském městečku Audun-le-Tiche založil Francois Boch malou dílnu na výrobu porcelánu každodenní potřeby. Boch výrobu postupně rozšiřoval a založil další továrny v Lucembursku (zde sídlí firma dodnes) a Německu.

V německém Mettlachu se začal porcelán vyrábět ve větších sériích tehdy revolučním vypalováním v peci. V roce 1836 se Boch spojil s Nicolasem Villeroyem, který znechal vzniknout svou porcelánku v roce 1791 v německém Wallerfangenu a společně založili dlouhou tradici firmy Villeroy & Boch, kterou dokonce stvrdili svatbou svých potomků.

Kvalita a odolnost Bochova porcelánu se spojily se svěží dekorativností porcelánu Nicolase Villeroye.

Široký sortiment
Filozofií firmy je heslo „House of Villeroy & Boch“. To znamená, že sortiment firmy je kompletní v celé šíři a umožňuje zařídit domácnost jako celek v jednom stylu. Kromě porcelánu nabízí firma sklo, příbory, ubrusy, prostírání a již delší dobu se zabývá také obory sanitární zboží a design interiérů.

Kromě klasických dekorů vycházejících ze svěžích motivů francouzského venkova nalezneme v nabídce firmy i kolekce od mnoha světoznámých návrhářů, jako je například Paloma Picasso.
Nová vlna
Značka Villeroy &Boch se mimo jiné těší stálé přízni zákazníků také proto, že pružně reaguje na moderní trendy. Důkazem je nejnovější kolekce New Wave, která představuje nezaměnitelnou sadu „vlnícího se“ nádobí vynikajícího moderním designem a elegantní praktičností. Za tuto kolekci byla firma v Německu oceněna cenou za přínos německému průmyslu v oblasti designu a výrobní technologie.

Více na www.villeroy-boch.com, www.ranny.cz, www.dolmengroup.cz