Dobrý den,



 jsme dvě rodiny, kamarádi, koupily jsme dva pozemky a plus jednu nudly na 1/2 která je široká 6m a dlouhá 70 metrů a bude sloužit pro oba pozemky jako příjezdová soukromá cesta,osobní příjezd k oboum barákům, který chceme zpevnit a časem dát jen do zámkové dlažby, nechceme aby nám tam nikdo jezdil. Jeden pozemek bude mít vjezd od hlavní komunikace 40 metrů na svůj pozemek a ten druhý 70 metrů. Je to nějaký problém ? Jde mi hlavně o to jestli je možné mít takhle dlouhou osobní cestu ke svému pozemku,jestli tam není nějaké ,,ale,,.....děkuji za odpověď


Odpověď

Možné to je, vyžaduje to ale výjimku z § 20 odst.7) vyhlášky 501/2006 Sb. (v platném znění). Výjimku lze udělit, poplatek je 5 000,- Kč.

Ale začněte z druhého konce, toho důležitějšího. Váš záměr musí být v souladu s územním lánem !!! Takže je nutné vzít snímek katastrální mapy do něj nakreslit zcela jednoduše oba domku i tu cestu, rovnou na situaci napsat, že u zpevněné cesty požádáte stavební úřad o udělení výjimky a takto se předběžně písemně dotážete úřadu pro území plánování. V územním lánu totiž můžou být podmínky, které toto řešení vůbec nebude splňovat.

Rovnou u té žádosti uvádějte, že ta komunikace bude neveřejná – to znamená, že v budoucnu si tam budete moct osadit závoru.

Krejčí

Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování