Dobrý den,



Měl bych dotaz, rozhodl jsem se zvetšit svoji garaž puvodně (š,v,d 3,3,7m) na (5,4,7m) Nevytápěná,nepodsklepená. takže přístavba i nástavba. stavební projekt a vše kolem něj mám, mám i podpisy sousedu. Jde o to že už mám hrubou stavbu postavenou a na uřad vyrazím žádat o stavební povolení až ted.. Mám se něčeho obávat nebo stačí jen podat žádost o stavební povolení a počkat až mi domu přijde rozhodnuti a pak pokračovat ve stavbě?Nemuže se třeba stát že někdo přijde ze stavebního uřadu omrknout co zamýšlím? A ještě jeden dotaz postačí ohlášení stavby nebo musí byt stavební povolení?



Děkuji za odpověd


Odpověď

Na toto budu hrozně rád odpovídat…. Ale vy jste laici, tak nemůžete úplně přesně vědět, kdy dochází k naplnění skutkové podstaty zahájení černé stavby. Na to musí přijít úřad sám.

Většinou větší garáže se povolují „společným oznámením záměru“ (jde o územní souhlas + ohlášení stavby dohromady). Potřebujete k tomu projektovou dokumentaci, podpisy sousedů přímo na situaci, vyjádření dotčených orgánů st. správy …. Ale to už vám řekne stavení úřad. A budou vánoce, myslím, že vám nikdo na stavbu nepoleze ….

Ing. Bohumil Krejčí

Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování