Dobrý den, koupili jsme 100 let starý statek v původním stavu, stavba je suchá, ale i tak jsme se rozhodli dům podřezat, protože se mění dřevěná původní podlaha v beton a následně podlahové topení, eurookna. Základ je z kamene , potom několik řad cihel, cca 5, a potom vepřovice. Ze předu je dům z cihel, zateplovat nebudeme, jen dospárujeme cihly. Začalo se podřezávat a dávat mezi kameny plech, ale začaly praskat zdi, opadávat omítky, máme strach o narušení statiky. Doteď je stavba dle vyjádření statika v pořádku. Doporučili by jste nějakou metodu podřezání? Děkuji za odpověď. LS


Odpověď

Dobrý den,

na základě našeho telefonického rozhovoru a Vašeho souhlasu si Vám dovoluji zaslat informace o našem výrobku elektronickém systému DryPol® system - bezkontaktní, aktivní elektroosmóza. Přístroj DryPol® system je určen pro vysoušení a trvalou izolaci staveb postižených kapilární zemní vlhkostí. Tedy staveb, jejichž vodorovné izolace jsou nefunkční, nebo nebyly vůbec instalovány. Přístroj vysouší a trvale izoluje jak přízemí stavby, tak i suterénní prostory a to včetně podlah a základů stavby. Účinek přístroje prochází zdmi a podlahami až do rozsahu 900m2 půdorysné plochy stavby. Počítačovým procesorem řízený přístroj DryPol® system vyrábíme již více než 10 let a jeho účinek je ověřen na více než 5000 stavbách v ČR, SR a EU. Níže Vám zasíláme výběr referenčních izolovaných staveb v ČR.
Shlédněte videa instalace a použití elektroosmózy DryPol® system v praxi: www.elektrofyzika.cz, www.drypol.cz

Výhody instalace DryPol® system:

Vysoušení a trvalá izolace staveb bez stavebních zásahů a bez omezení užívání stavby
Plošný účinek přístroje na stavbu včetně podlah a suterénů současně
Bezúdržbový provoz a nízké provozní náklady do 300,- Kč / 1 rok nepřetržitého provozu zařízení
Rozsah účinku = až 900m2 půdorysné plochy stavby jedním přístrojem DryPol® system ( v závislosti na koncepci stavby )
Provádíme bezplatné a nezávazné odborné prohlídky staveb kdekoliv v ČR a následné vypracování technické zprávy s návrhem řešení a cenovou kalkulací.
Poskytované záruky:

Záruka 3 roky na dosažení zbytkové vlhkosti ve stavbě dle norem s možností odstoupení od smlouvy po tuto dobu – viz. návrh smlouvy v příloze emailu.
Záruka 30 let na bezplatný servis přístroje
Certifikát jakosti účinku EZÚ s platností pro celou EU
Ceny:

Ceny za přístroj DryPol® system se pohybují od 32.665,- Kč bez DPH (DryPol® systém I. 30m – do 400m2 plochy stavby) do 37.500,- Kč bez DPH (DryPol® system II. 50m – do 900m2 plochy stavby)
V ceně je komplexní měření vlhkosti stavby, přístroj DryPol® system, instalace zařízení, montážní materiál a doprava.

Elektrofyzika s.r.o.