ČESKÉSTAVBY.cz - vše o stavbě, zahradě a bydlení

Články, rady, tipy a návody - stránka 700

Exteriér Interiér Specialisté Stavební firmy, služby a řemesla Stavební materiály Stroje, nářadí Tiskové zprávy Hobby Zobrazit další kategorie
Poruchy a vady sklepů II. díl

Poruchy a vady sklepů II. díl

Suterén je část budovy, která je zcela nebo částečně zapuštěna v terénu. Tyto prostory bývaly velmi často využívány jako byty. V současné době jsou suterénní prostory používány komerčně (kanceláře, galerie, archivy či restaurace). To s sebou pochopitelně přináší i podstatně vyšší nároky, na které se v době výstavby ani v době pozdějšího využívání nehledělo. A tak dochází k nejrůznějším poruchám a vadám.

Znáte nové cihelné bloky pro obvodové zdivo?

Znáte nové cihelné bloky pro obvodové zdivo?

Je třeba si uvědomit, že cihla v posledních letech prodělala mnoho změn, neboť výrobci cihel museli reagovat na široký sortiment na trhu nabízených nových materiálů, technologií, měnících se norem a předpisů i v souvislosti se vstupem do EU.
Vznikají nové cihlářské výrobky, které splňují požadavky trhu a příslušných norem a zároveň si zachovávají své charakteristické a neocenitelné vlastnosti. Pojďme si je představit...

Nechtějí vám půjčit?

Nechtějí vám půjčit?


Potřebujete hypotéku, ale nikdo vám nechce půjčit? Říkají vám, že podle potvrzení o výši mzdy či daňového přiznání na hypotéku nemáte?
Nevypovídá však tento kus papíru o vaší současné finanční situaci a jste přesvědčeni, že hypotéku bez problému zvládnete splácet?
Zkuste to v Hypoteční bance – na příjem se vás tam ptát nebudou.

Poruchy a vady sklepů I. díl

Poruchy a vady sklepů I. díl

Suterén je část budovy, která je zcela nebo částečně zapuštěna v terénu. Dříve byly tyto prostory využívány jako sklepy, sklady a případně i jako dílny. Na konci 19. století, kdy docházelo k čilému stavebnímu ruchu, se začalo využívat i ne příliš příznivě položených pozemků ve svazích. Díky rozdílné výškové úrovni v půdorysech staveb začala vznikat podlaží z jedné strany nad nebo v úrovni terénu, z druhé strany pak zcela zapuštěná. Tyto prostory bývaly velmi často využívány jako byty. V současné době jsou suterénní prostory využívány komerčně (kanceláře, galerie, archivy či restaurace). To s sebou pochopitelně přináší i podstatně vyšší nároky, na které se v době výstavby ani v době pozdějšího využívání nehledělo. A tak dochází k nejrůznějším poruchám a vadám.

Popínavé a převislé rostliny zútulní domov

Popínavé a převislé rostliny zútulní domov

Popínavými rostlinami se rozumí rostliny, které se pnou po pevné opoře např. po stěně nebo po holi (mechové). Obvykle nemají příliš pevné stonky, proto hledají pro svůj růst oporu.
Stonky s listy převislých rostlin přepadají přes květináč a tvoří hustý koberec posetý listy a někdy i květy. Tím dokáží zútulnit šedý kout, roh police a také leccos zakrýt svým zeleným porostem. Velice pěkně také vyniknou v závěsném košíku či jiné nádobě.

Není hypotéka jako hypotéka IV. díl

Není hypotéka jako hypotéka IV. díl

Kdo má zájem o hypotéku a začne se informovat u jednotlivých bank a sledovat různé nabídky, narazí jistě na sazby, které se pohybují pod 3%p.a..
Hypotéka zatížená nízkou splátkou pochopitelně generuje i nízké splátky hypotéky, které jsou atraktivní a klienta lákají.
Klient se dnes dočítá o tom, že úrokové sazby jsou na svém minimu. To je fakt, který se zakládá na pravdě. Prognózy do budoucna nehovoří o dalším snižování sazeb, sazby prakticky již snížit nelze. Je tedy možné do budoucna spíše očekávat jejich mírný nárůst. V srpnu již některé banky k navýšení sazeb v řádu 0,2% - 0,4% přistoupily.

Jak na obklady a dlažby?

Jak na obklady a dlažby?

Taky jste si všimli, že i ty nejkrásnější obklady a dlažby ztrácí svůj půvab, když špatně drží, odpadávají nebo jejich spáry jsou nudně šedé? První co vás napadne, je, že si je majitel položil sám, ale i odborník se může tzv. seknout.
Výzkum společnosti LASSELSBERGER, a.s. stavební hmoty ukázal, že v 85% případů je na vině špatně zvolená kombinace keramiky, lepidla a spárovací hmoty. Proto se, jako největší výrobce těchto materiálů u nás, rozhodl nabídnout odborníkům i laikům pomocnou ruku a na září vyhlásili praktickou akci, která má zamezit nesprávnému kombinování lepidel a spárovacích hmot pod výstižným sloganem: „LEPIDLO & SPÁRU – KUPUJTE V PÁRU“.

Jak renovovat panelové domy?

Jak renovovat panelové domy?


V panelových domech bydlí více než polovina Jihočechů. Nejstarší panelák na jihu Čech se datuje z první etapy výstavby těchto objektů – tedy je mu více než padesát let. K nejmasivnější výstavbě v jihočeském regionu došlo koncem 70. let.
Právě dnes by se měla uskutečnit kolaudace dalšího renovovaného panelového domu v jižních Čechách, konkrétně v Bechyni. Marie Jahnové ze sdružení vlastníků tohoto domu jsme se zeptali na postup prací, jejich financování i na důvody, které k opravě domu vedly.

Zdravé bydlení VI. – Po čem chodíme?

Zdravé bydlení VI. – Po čem chodíme?


Podlahy z pravého dřeva jsou stále oblíbenější. Za posledních deset let se jejich prodej ztrojnásobil. Parkety a laminát velice zvyšují komfort bydlení.
Jejich pokládka je sice pracnější než u kobercovin, ale to určitě vyrovná přiměřená cena, výborné hygienické vlastnosti a v neposlední řadě i dlouhá životnost.

Není hypotéka jako hypotéka III. díl

Není hypotéka jako hypotéka III. díl

Současný trh hypotéčních bank nabízí klientovi velmi rozmanitou škálu možností. Mnohdy je informací na zájemce o hypotéku takové množství, že se jen těžko orientuje v jednotlivých nabídkách a složitě vybírá, která je opravdu tou správnou volbou.
V úvahu je potřeba vzít nejen atraktivní výši měsíční splátky, ale i ostatní parametry. Na co si dát pozor? Skrytým poplatkům jsme se věnovali v předchozích dvou dílech. To však nejsou jediné parametry, které je nutno posuzovat při výhodnosti té či oné nabídky.

Skleněné stěny znamenají moderní design

Skleněné stěny znamenají moderní design

Celoskleněné stěny díky svým jedinečným vlastnostem nacházejí uplatnění nejen v komerčních objektech, ale i v oblasti bytové výstavby a to zejména s ohledem na současné moderní trendy bydlení.
Prosklené stěny mohou velice rychle a snadno rozdělit větší prostory v interiérech nebo oddělit exteriér a interiér. V této oblasti lze aplikovat jak celoskleněné dveře, tak i posuvné a vícedílné dělící stěny.
Celoskleněné stěny mají moderní a účelový design, čímž mohou uspokojit maximální zákazníkovy požadavky.

Jak se staví v ČR a jak v cizině?

Jak se staví v ČR a jak v cizině?


Stále častěji rostou na okrajích měst originální domy plné luxusu. Co nás ovlivňuje, když se rozhodujeme o typu domu?
V České republice se při výběru domu nejčastěji rozhodujeme podle jeho vzhledu, nikoliv však nákladů na jeho provoz či šetrnosti k životnímu prostředí.
Na západ od nás je tomu úplně naopak.
V zahraničí je směrodatné postavit dům levně, s ohledem na jeho úsporný provoz a ekologický dopad.

Majetek ochrání elektronika

Majetek ochrání elektronika


Doba dovolených je v plném proudu. A právě čas, kdy opouštíme své byty, je nevhodnější příležitostí pro nenechavce a zloděje.
Náš příbytek se na dlouhý čas stává potenciálním terčem lapků.
Jak minimalizovat riziko, že po dovolené nenajdeme v našem příbytku nic než holé stěny?
Poměrně jednoduché a finančně nenáročné řešení představují různé druhy elektronických zabezpečovacích zařízení.

Pomoc, potřebuji rychle pomoc!

Pomoc, potřebuji rychle pomoc!

Každý z nás musí ve svém životě řešit složité situace, v nichž si sám neví rady. V těchto případech je nezbytně nutné vyhledat příslušné odborníky a požádat je o pomoc. Na koho se obrátit? Přečtěte si v článku.

Není hypotéka jako hypotéka II. díl

Není hypotéka jako hypotéka II. díl


Každý klient je jiný a i jejich záměry se odlišují. Všichni jistě očekávají od hypotéky nízkou splátku. Dále každý chce, aby jeho hypotéka byla tou nejvýhodnější. Zde už však dochází k rozdílům mezi tím co je pro klienta nejvýhodnější.
V úvahu je potřeba vzít nejen atraktivní výši měsíční splátky, ale i ostatní parametry. Na co si dát pozor?

Víte opravdu všechno o plastových oknech?

Víte opravdu všechno o plastových oknech?

Plastová okna jsou populární nejen kvůli své životnosti delší než padesát let, ale také možnosti neomezeného výběru tvarů a typů otvírání, vynikající tepelné a akustické izolaci a snadné údržbě.
Důvodů, proč se rozhodnout právě pro plastová okna, je mnohem více. Připravili jsme pro vás několik informací, které vám pomohou s výběrem správného plastového okna.

Zabezpečili jste vše před odjezdem na dovolenou?

Zabezpečili jste vše před odjezdem na dovolenou?

S blížící se dovolenou, na kterou se mnozí těší celý rok, přibývají starosti, co všechno je třeba s sebou dokoupit, kolik věcí se nám vejde ještě do kufru a další příjemné maličkosti. Před odjezdem na dovolenou bychom však také měli mít na starosti, jak zabezpečit byt a zahradu. Po návratu by nás totiž mohlo čekat nepříjemné překvapení, které by bylo, obzvlášť po dnech ať už sladkého nic nedělání, bloumání nebo poznávání, tvrdým šokem.

Hezký interiér – základ příjemného bydlení

Hezký interiér – základ příjemného bydlení

Dnešní rychlá a moderní doba je ve znamení stavebního boomu a snad každý se snaží alespoň minimálně zlepšit své bydlení. Když už se pustíte do stavby či rekonstrukce, tak je třeba to vzít „od podlahy“.
Trh s podlahovými krytinami nabízí velkou škálu materiálů a povrchů. V poslední době se však stává velmi žádanou krytinou nové provedení PVC společnosti Forbo nabízené pod označením NOVILON.

Hrubé chyby střech s obytným podkrovím

Hrubé chyby střech s obytným podkrovím

Střecha vždy plnila funkci ochrany stavby před povětrnostními vlivy (zadržování srážek a teplotních zisků z oslunění), podstřeší je v zimě vystaveno neomezenému pronikání chladu, v létě slunce v tomto prostoru vytváří nesnesitelné vedro. Vítr přivádí do podstřeší chlad a nečistoty, také hluk z okolí se do podstřeší šíří bez omezení. Krov je vlhkostními změnami a vlivem netěsnosti skládané krytiny vystaven celé škále vlivů ohrožující životnost dřeva.
K bydlení se podkrovní prostory šikmých střech využívají relativně krátkou dobu. Malé až žádné zkušenosti, s touto speciální vestavbou, vedly k četným hrubým chybám.

Co na vás číhá v kobercích!

Co na vás číhá v kobercích!

Textilní podlahoviny (různé druhy kobercovin) jsou u nás stále velmi oblíbené. Poskytují nám nejen výborné tepelně a zvukově izolační vlastnosti, ale navíc nestudí a jsou na dotek velice příjemné. Na trhu můžete vybírat ze široké nabídky výrobků.
Dnes si kobercovinu do bytu mohou pořídit i alergici, kteří dobře snášejí především koberce s krátkým vlasem. Podle statistik se roztoči objevují v každé třetí textilní podlahovině, protože dávají přednost „pohodlí“ v postelích a čalouněném nábytku.

Reklama