Dětský pokoj Marsylia pro veselé děti Zobrazit fotky zobrazit 11 fotek

Ve svém pokoji tráví děti nejvíce času, hrají si zde, odpočívají, spí, ale také se učí, zvídají, zjišťují, jak to na světě chodí. A to zdaleka nejen ze školních sešitů a učebnic. Mají k tomu spoustu různých hraček, tajemných předmětů a knížek, které je ovšem třeba někam ukládat stejně jako na noc dítě samotné. Kromě stěn, podlahy a osvětlení je proto dětský pokoj tvořen především nábytkem, od kterého požadujeme hezký vzhled, funkčnost a praktičnost a samozřejmě též provedení odpovídající věku dítěte, jeho potřebám a osobnosti. Pokud plánujete vybavení dětského pokoje něčím výjimečným, můžete se inspirovat nábytkem, který vydechuje dětský smích, čistotu a bezstarostný život. Dětský pokoj Marsylia je žhavou novinkou pro rok 2015. 

S některým nábytkem může dítě růst, jiný je třeba po čase vyměnit za nový, jelikož se již dítěti nepřizpůsobí. Mnohdy ale stačí jen částečné a postupné obměny. Vyřadíme postýlku pro nejranější věk a nebo jednoduše předěláme na postýlku pro předškoláka. Přibudou regály na knihy, pracovní stůl školáka a židle a podobně. Celkový styl a design vybavení dětského pokoje můžeme nakonec krásně doladit vhodnou barvou stěn či tapetami a různými bytovými doplňky v oblíbených barvách nikoli našich, ale našeho dítěte.

Dětský pokoj Marsylia

Dětský pokoj Marsylia patří mezi dětské pokoje pro nejmenší, ovšem je nabízen ve variantách A, B a C, které odpovídají konkrétnímu věkovému rozmezí dítěte. V Áčku se naučí lézt a chodit, v Béčku si užije předškolního věku a v Céčku prožije první roky na základní škole.

Nábytek Marsylia je zpracován kvalitně a z nezávadného materiálu. Eliminována jsou jakákoli zbytečná rizika včetně těch zdravotních, která by mohla být způsobena nevhodnými a dokonce nebezpečnými materiály. Jednoduché a teplé kombinace barev na sebe upozorní svou krásou a elegancí.

Dětský pokoj Marsylia je dodáván v odstínu kombinace bílé s dubem, je vyroben z odolného lamina a opatřen ABS hranou. Nábytek Marsylia je dodáván jako sestava, ovšem jeho jednotlivé díly lze objednat i samostatně. 
Dětský pokoj Marsylia A
Dětský pokoj Marsylia A
Dětský pokoj Marsylia B
Dětský pokoj Marsylia B
Základní sestava Marylia A se skládá z dětské postýlky 70x140 cm, úzké přebalovací komody, skříně 2D, dvou polic, regálu a regálu koupacího a z boxu na hračky. Dětská postýlka je v základní nabídce bez matrace a později ji lze jednoduše předělat na jednolůžko pro již chodící dítě.

Sestava Marsylia B se skládá z postele 90x200 cm včetně matrace, dvou zábranek, široké komody, skříně 3D, police, regálu a nočního stolku.

Sestava Marsylia C se skládá z postele včetně matrace, skříně 2D, police, širokého regálu, boxu na hračky a pc stolu.
Dětský pokoj Marsylia C
Dětský pokoj Marsylia C

Nároky dítěte na vybavení pokojíku s rostoucím věkem

V prvních měsících svého života vlastně dítě žádný nábytek nepotřebuje - teda kromě postýlky, ale i ta může být miniaturní, protože takto malý kojenec se v ní ještě ani neobrátí. Ovšem nábytek v tu dobu potřebují pro dítě rodiče. Je třeba někde ho přebalit, vykoupat, někam uložit oblečení, pleny a kosmetiku a to tak, aby vše bylo stále po ruce. Pokud dítě malinko povyroste, ale teprve začíná lézt a ještě nechodí, hodí se ohrádka, ze které se nedostane a také židlička s malým stolkem, aby se učilo sedět. 

V batolecím věku se již dítě pouští do zkoumání okolí, vše ohmatává, a proto se musíme věnovat i sebemenším detailům. Samozřejmostí jsou v tu dobu a ještě dlouho poté záslepky zásuvek, pojistky proti otevření skříní a chrániče ostrých rohů. A nejlépe samozřejmě nábytek se zaoblenými hranami. Především je důležitý prostor na podlaze a proto pořizujeme různé koberce s obrázky a právě již zmíněnou ohrádku. Místo na hraní je alfou a omegou dětského pokoje a ještě hodně dlouho bude. Batole též ocení zajímavé prostory a bezpečné konstrukce k lezení a zapotřebí budou i různé úložné systémy na hračky. 

V předškolním věku mají děti rády různé úkryty, které rozvíjí jejich fantazii. Proto jsou prodávané různé stany a domečky. A naprostým vrcholem jsou malé domečky zahradní, kde si děti již mohou hrát na svou vlastní domácnost. Je třeba dětem zajistit prostor, kde mohou tvořit, malovat, stavět, modelovat, …

Ovšem největší změna nás bude čekat teprve při vybavování pokoje pro předškoláka a poté v době, kdy nastoupí puberta a bude již třeba změnit nikoli jen účel zařízení, ale i jeho styl a vlastně i velikost. 

Je třeba dostatečně velký pracovní stůl, pohodlná (nejlépe ergonomicky tvarovaná) židle, místo na knížky a školní potřeby, ale i na různé koníčky a záliby. Nesmíme též zapomenout na dobré osvětlení pokoje i desky pracovního stolu. A pozor, je třeba zajistit takový stůl, který již nebude počítat jen se čtením, psaním a kreslením, ale i s počítačem.
Dětská multifunkční postýlka Marsylia
Dětská multifunkční postýlka Marsylia
Dětská postel Marsylia
Dětská postel Marsylia
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj Aqua A
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj Aqua A
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj Bianko D
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj Bianko D
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj BONTI C
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj BONTI C
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj Luna B
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj Luna B
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj Maja
DALŠÍ NOVINKA: Dětský pokoj Maja