Zapalujete si doutníky bankovkami? Pak vás zaujme pozlacený venkovní gril za téměř 3 miliony

Zapalujete si doutníky bankovkami? Pak vás zaujme pozlacený venkovní gril za téměř 3 miliony

Koupí si ho opravdu málokdo, i produkce tohoto skvostu je značně omezena, ale pozlacený zahradní gril za 2,8 miliónu korun, tedy nejdražší gril na světě, určitě stojí alespoň za pár pohledů a polknutí hořké sliny. Je skutečně určen pouze pro lidi, co neví, co s penězi. A jestli na něj nemáte, zapalte si cigaretu alespoň stokorunou, aby vám to nebylo líto. Stovka není dnes nic ani pro ty, co mají hodně hluboko do kapsy.

Jak nejrychleji a nejlépe rozpálit gril na dřevěné uhlí? Použijte komínový podpalovač

Jak nejrychleji a nejlépe rozpálit gril na dřevěné uhlí? Použijte komínový podpalovač

Jak správně rozpálit gril na dřevěné uhlí? Rozpalování tohoto grilu, tedy dřevěného uhlí v něm, bývá pro mnoho lidí zapeklitým oříškem. Někdo si už zvykl použít pevný nebo tekutý podpalovač, jiní začínají dřevěnými třískami a dřevem, nebo použijí spoustu papíru, nabízí se ale mnohem elegantnější řešení. Totiž komínový podpalovač.

Návody pro správné grilování. Jak grilovat zdravěji a chutněji

Návody pro správné grilování. Jak grilovat zdravěji a chutněji

Startovní výstřel ještě úplně nezazněl, ale rozpálené rošty už na trať vyrazily. Vůně linoucí se ze dvorků a zahrádek o víkendech o tom dost vypovídá. Sezóna pochoutek z grilu je už zkrátka na spadnutí a spolu s ní i otázka, jak si to celé užít o něco zdravěji.

Chcete pomoci životnímu prostředí a přitom se nezříct konzumace masa? Jezte krajty

Chcete pomoci životnímu prostředí a přitom se nezříct konzumace masa? Jezte krajty

Debata o tom, jak co nejlépe nasytit lidstvo a přitom nepoškozovat životní prostředí, se vede už dlouho. Občas to připomíná válku vedenou na mnoha frontách, zvlášť když do boje vyrazí vegani a vegetariáni. Jejich argumentem často bývá, že na hospodářskou produkci živočišných bílkovin, tedy především masa, je zapotřebí neúměrně mnoho energie a prostoru. A byť se to ne každému líbí, v tomhle je třeba jim dát za pravdu.

Jak správně udit a proč si každý uzenář myslí, že právě on to dělá nejlépe

Jak správně udit a proč si každý uzenář myslí, že právě on to dělá nejlépe

Uzení je vášeň i umění, oblouznění i jistá zvrhlost až zemitá, je nezdravé i nenapodobitelné. Hříšné i vysoce morální. Uzeniny voní neopakovatelně, tedy až do chvíle, než udíme znova. A každý uzenář, profesionál i domácí koumák, si vždycky myslí, že právě jeho udírna a právě jeho výrobky jsou nejlepší. Stejně jako dřevo, které si pro tento účel schovává. To radši tasí meč, než by přiznal chybu. I když v dnešní době spíše zahradní rýč. Meče již nejsou v kurzu. Udírny je ale přečkaly.

Pět hlavních věcí, které by neměly chybět v moderní zahradě

Pět hlavních věcí, které by neměly chybět v moderní zahradě

Každý má svoji vlastní představu o tom, jak by měla vypadat dokonalá zahrada. Existuje ale pár hlavních prvků, které byste měli najít na každé moderní zahradě, aby si ji každý mohl užít naplno. Pojďte se s námi na ně podívat a vytvořte si doma zahradu, kterou vám bude závidět každá návštěva.

Jaký gril se hodí na balkon a jak na balkoně grilovat

Jaký gril se hodí na balkon a jak na balkoně grilovat

Grilovací sezóna se pomalu blíží, i když je otázkou, jestli má o ní smysl vůbec hovořit, jelikož do módy se dostalo grilování i v zimě. Jde tedy o činnost celoroční. O to více, když to máme na balkón z bytu doslova pár kroků a nemusíme tam při grilování v zimě zrovna trávit mnoho času. Ostatně například elektrické grily lze používat i v bytě.

Smráká se nad všemi kotli na uhlí a také nad domácími krby na dřevo

Smráká se nad všemi kotli na uhlí a také nad domácími krby na dřevo

Sotva jsme se museli smířit s povinnou výměnou již nevyhovujících kotlů na tuhá paliva, začíná se smrákat dokonce i nad těmi, do kterých jsme nedávno investovali a nebo ještě budeme na poslední chvíli investovat. WHO má totiž políčeno na veškeré kotle na uhlí a také na domácí krby na dřevo. Je otázkou, jak se k tomu postaví politici napříč EU včetně těch našich.

Zábava nekončí, grilovačku si můžete nachystat i v zimě, na co se připravit

Zábava nekončí, grilovačku si můžete nachystat i v zimě, na co se připravit

Zima automaticky neznamená konec všech radostí, které si tradičně spojujeme s létem. Pravda, prosincové posezení v letním kině nebo koupání v řece už tolik netáhne, pokud nejste otužilci. Ale své záliby v grilování se určitě vzdát nemusíte. Atmosféra kolem rozpáleného zimního grilu má navíc dočista jiné grády, takže za vyzkoušení to určitě stojí.

Jaká máte práva a povinnosti při grilování na balkóně a nebo lodžii

Jaká máte práva a povinnosti při grilování na balkóně a nebo lodžii

Zimní venkovní grilování se stalo poslední roky novou módou, když ale nemáte pozemek, kde byste mohli grilovat, zbývá již jen kuchyně, balkón a nebo lodžie, případně terasa u opravdu luxusních bytů. Ovšem venkovní grilování na balkóně či lodžii musí být ohleduplné k sousedům a má svá pravidla.