Ideální izolace pro dřevostavby Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Důležitým prvkem v konstrukci dřevostaveb je izolace. Ta ovlivňuje nejen tepelnou pohodu uvnitř domu, distribuci vlhkosti, ale samozřejmě i trvanlivost a bezpečnost. Je na projektantovi, jaký systém navrhne, ale pokud navrhne řešení, které sám používá ve svém domě, je zřejmé, že by mělo dobře fungovat.

Dřevostavba v Řevnicích je postavena systémem „Two by Four“, což znamená, že se jedná o oboustranně opláštěnou sloupkovou konstrukci, která je vyplněna izolací. Jestliže obvodové stěny jsou izolované kombinací slaměných balíků a foukané celulózové izolace Climatizer Plus®, tak na stropy a podlahu byl použit pouze Climatizer Plus®
'V současné době stavím víceméně již jen pasivní domy. A abych byl upřímný, do pasivních dřevostaveb už téměř jinou, než právě foukanou izolaci zákazníkovi nenavrhuji. Foukaná izolace vyrobená z celulózy podle mého názoru k těmto domům prostě patří. Když zákazník váhá, snažím se ho přesvědčit,' vysvětluje Ing. Arch. Josef Tlustý. Podle jeho názoru je použití foukané izolace výhodnější především z hlediska rychlosti stavby, ekologičnosti materiálu a technických vlastností Climatizeru Plus®, neboť tato izolace velmi dobře funguje v difúzně otevřených stavebních konstrukcích. Climatizer Plus® dokáže velmi dobře distribuovat vlhkost tak jak potřebujeme. A to je hodně důležité nejen pro příjemné a zdravé prostředí uvnitř domu, ale také pro trvanlivost stavební konstrukce samotné.    
Pohled na konstrukci dřevostavby
Pohled na konstrukci dřevostavby
'Aplikace Climatizeru je jednoduchá a rychlá. Pak je tu ještě další velká výhoda foukané izolace. Climatizer dokážete zafoukat do jakékoliv dutiny a bezvadně přilne ke každému materiálu. Při jeho použití můžete výrazně snížit riziko výskytu tepelných mostů a tudíž nepříjemných následků. Z hlediska tepelně-izolačních vlastností ve srovnání s mnohými jinými izolanty obstojí rovněž velmi dobře. Zkrátka výhody převažují.' A pokud by někdo trval na čistě přírodním materiálu ze dřeva, pak místo Climatizer Plus® je tu Climawood®, což je rovněž foukaná izolace vyrobená na bázi dřevených vláken.  
Autorem projektu dřevostavby v Řevnicích je Akad. arch. Jiří Brotánek a Ing. Arch. Josef Tlustý z architektonického studia AB Ateliér. Aplikační firma, která realizovala zafoukání celulózové izolace Climatizer Plus® je Jiří Nejedlý, který má v tomto směru již dlouholeté zkušenosti. Dodejme, že foukaná tepelná izolace Climatizer Plus® patří do uceleného skladebního systému izolací COMRI®, který na trhu dodává firma Ciur a.s.
COMPRI® je synonymem pro přirozeně zdravé bydlení v budovách s nízkými náklady na vytápění. Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz. Vyrábí a dodává CIUR a. s. již od roku 1991.
Detail foukání izolací Climatizer Plus® – aplikační firma Jiří Nejedlý
Detail foukání izolací Climatizer Plus® – aplikační firma Jiří Nejedlý
Vizualizace objektu podle návrhu Akad. arch. Jiří Brotánka a Ing. arch. 	Josefa Tlustého (AB Atelier)
Vizualizace objektu podle návrhu Akad. arch. Jiří Brotánka a Ing. arch. Josefa Tlustého (AB Atelier)
Detail dřevěné konstrukce před izolací
Detail dřevěné konstrukce před izolací
Strop před záklopem a zafoukáním izolace
Strop před záklopem a zafoukáním izolace
Detail aplikačního stroje
Detail aplikačního stroje