Jak jednoduše zastínit zimní zahradu Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Hezké chvíle strávené posezením v zimní zahradě nám mohou velmi znepříjemnit sluneční paprsky, které svým působením mohou ze zimní zahrady vytvořit skleník. Řešením tohoto problému je jednoduché a funkční zastínění, které ochrání před slunečním svitem i nežádoucími pohledy zvenčí a udrží v zimní zahradě stálé a příjemné klima.

Řešením zastínění zimních zahrad je markýza složená z kvalitní pevné textilie a konstrukce, která se snadno ovládá. Zařízení obsahuje inteligentní řídící jednotku, kde je možné naprogramovat ovládání zastínění, i když sám majitel není doma. Zařízení je možné zvolit v široké barevné škále podle individuálních požadavků a je vhodné i pro velké, šikmé a rohové plochy. Pokud potřebujeme na zimní zahradě přesah, který zaručí dokonalé stínění a zároveň ochranu před deštěm, je zde řešení v podobě extra pevné markýzy, která se i u přesahu 1,5 m nekroutí a zůstává stále dokonale napnutá.

Jaké jsou hlavní přednosti tohoto zastínění?

Světlo a stín je možné nastavit podle individuálních požadavků díky pohodlnému ovládání motorů a řízení. Zastínění zároveň chrání proti nepříznivému počasí a samo zařízení odolává změnám počasí. Zastínění je vyrobeno ze stabilní a stálobarevné textilie, která je k dostání ve 220 provedeních a vyznačuje se velmi dlouhou životností. Konstrukce zařízení je nabízena ve třech základních barevných provedeních, za příplatek je pak k dostání dle individuálních požadavků ve všech barevných odstínech. Zařízení je chráněno před znečištěním, je bezúdržbové a téměř nehlučné. Tento typ zastínění je vhodný díky svému nadčasovému designu a provozu s velmi nízkou spotřebou energie do moderních staveb i bytů.
Markýza Tenda
Markýza Tenda
Markýza Tenda C
Markýza Tenda C
Zastínění zimní zahrady
Zastínění zimní zahrady

Jak ideálně zastínit velké plochy?

I pro zimní zahrady větších rozměrů je tady řešení pro jejich pohodlné zastínění. Zařízení vhodné pro tyto typy zimních zahrad se skládá z vodících lišt, předepínacího systému a v toči integrovaného svazku pružin. Všechny tyto součásti zaručují bezúdržbový provoz a dlouhou životnost. Permanentní napnutí pružin pak eliminuje zvuky - klapání a přenášení rezonance na zimní zahradu. Pro šikmá, svislá a rohová místa je pak určen model s protitahovým zařízením.

Co když chceme přesah?

Pro zimní zahrady s přesahem je určen speciální model zastínění s protitahovým zařízením, které je možné spojovat. Kazeta je odolná a pevná a tím je zabráněno kroucení textilie až do přesahu 1,5 m. Vodící lišta s protitahovým systémem zaručuje dokonalé vypnutí fólie. Zařízení dále obsahuje těsnící profil ke stěně zajišťující dokonalé přilnutí, čímž je zabráněno případnému zatékání. Celý stínící systém je k dostání i v lichoběžníkovém provedení.

Zdroj: www.hella.info
markýza Tenda plus
markýza Tenda plus
Markýza Tenda C
Markýza Tenda C
Těsnící profil ke stěně
Těsnící profil ke stěně
Vodící lišta Tenda C
Vodící lišta Tenda C
HELLA stínící technika s.r.o. Poslat poptávku