Kovové vjezdové brány pro pohodlný průjezd Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Každý majitel domu, který chce mít zaručen pohodlný vjezd automobilem na svůj pozemek, je postaven před otázku, jaký typ vjezdové brány zvolit. Moderní možností jsou posuvné a otočné brány, jejichž elegantní a přitom masivní vzhled podtrhne celkový dojem z domu a jeho oplocení a automatický pohon zvýší komfort jejich používání.
 

Typy vjezdových bran

  • Otočné brány jedno nebo dvou křídlé
  • Posuvné brány samonosné
  • Posuvné brány po kolejnici

Posuvné brány samonosné

Posuvné samonosné kovové brány jsou velmi populární. Jejich konstrukce umožňuje praktický bezúdržbový provoz a navíc nevyžadují dokonale vyrovnaný terén. Hodí se všude tam, kde není dostatek prostoru pro otevření křídlové otočné brány. Protože posuvná samonosná brána nejezdí po kolejnici, odpadá nebezpečí přizvednutí kolejnice při silných mrazech, navíc kolejnici je potřeba udržovat, aby na ní nebyly pevné nečistoty a v zimě sníh. Pro zvýšení komfortu a pohodlí je dobré bránu vybavit automatickým pohonem.
Samonosná posuvná brána
Samonosná posuvná brána

Otočné brány jedno nebo dvoukřídlé

Neumožňuje-li váš pozemek použití posuvné brány, například při nedostačujícím prostoru pro zasunutí brány nebo příliš členitém terénu, můžete využít bránu otočnou. Pro vjezd větší velikosti jsou vhodné dvoukřídlé otočné brány, které lépe rozloží váhu a tolik nenamáhají panty a automatický pohon brány. Jsou méně hlučné, vyžadují však více prostoru za branou, kam se jednotlivá křídla otevírají.

Vjezdové brány posuvné po kolejnici

Vjezdové brány posuvné po kolejnici jsou vhodné tam, kde je vjezd příliš velkých rozměrů, posuvná brána bude mít vysokou hmotnost a jako samonosná by musela mít dlouhý vynášecí profil, který ji vyvažuje. Pro zaručení plynulého chodu brány je kolejnici třeba stále udržovat bez mechanických nečistot.

Zdroj: www.zamecnictvi-pardubice.com

Zdroj použitých fotografií: www.zamecnictvi-pardubice.com, www.shutterstock.com
Kolejnicová posuvná brána
Kolejnicová posuvná brána
Otočná jednokřídlová brána
Otočná jednokřídlová brána
Posuvná brána
Posuvná brána
Křídlová brána
Křídlová brána
Jan Řezba
Poslat poptávku