Nadčasová křesla ušák Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Křeslo ušák spojuje historii, neuvěřitelný komfort a funkčnost. Když si představíte útulný a pohodlný interiér obývacího pokoje, napadne vás jako první velké pohodlné křeslo, které Vás bude provázet dlouhými podzimními večery strávenými v soukromí vašeho domova. Ano, toto je křeslo ušák. Jedná se o pohodlí, které zpříjemní odpoledne po náročném pracovním dni, nebo nás provází při sledování oblíbeného seriálu. Křesla ušák se v našich interiérech objevují již přes 400 let, jaký je tedy jejich fenomén?

Historie křesla ušák sahá až do roku 1600, kdy jste v domovech obyvatel chladné a deštivé Velké Británie mohli potkat prototyp křesla stojícího přímo u krbu - křeslo Wingback Chair. Jednalo se o výjimečně inovativní model lenošky, vyznačující se bočními čalouněnými potahy, které jako křídla nebo „uši“ chránily sedící ženy před nepříjemným průvanem. Je tento příběh pravdivý? Inu, interiéroví nadšenci nabízejí i druhou verzi událostí, tentokrát vztahující se k dobám Ludvíka XVI., ve kterých se francouzští designéři předháněli v nápadech vytvořit dokonalé křeslo pro elitu. Odtud vysoká záda odkazující na panovníkův trůn. Kromě toho, který z výše uvedených příběhů je pravdivý, jsou výsledkem krásné a pohodlné křeslo ušák (https://www.ezidle.cz/kresla-usak/286/c), které po staletí vzbuzují obdiv a touhu.

Křeslo ušák s taburetem
Křeslo ušák s taburetem

Ušák je považován za nejpohodlnější odpočinkové křeslo

Existuje pohodlnější místo k odpočinku než velký a měkký sedák, vysoké opěradlo, široké područky a podnožka pro unavené nohy? Takové je křeslo ušák, které splňuje všechny požadavky lidí, kteří chtějí doma relaxovat. Můžete si v něm odpočinout, přikrýt se dekou, opřít hlavu o hebká "uši" a být ponořeni do čtení nebo do děje oblíbeného seriálu. Množství potahových materiálů umožňuje zvolit jemnou a hedvábnou látku, která také výrazně zvýší úroveň pohodlí křesla. Křesla ušák jsou extrémně pohodlná křesla do obývacího pokoje (https://www.ezidle.cz/obyvaci-pokoj-/245/c), která je extrémně těžké sladit.

Křesla do obývacího pokoje – má ikonický ušák konkurenci?

Při hledání inspirace při zařizování bytového interiéru nelze nenarazit na nádherné aranžmá obývacího pokoje, dětského pokoje nebo ložnice, kde jedním z hlavních bodů je nadčasové křeslo ušák. Proč je však ušák v našich interiérech již léta přítomný a není nahrazen jiným modelem křesla?

Moderní křesla ušák
Moderní křesla ušák

No, odpověď je velmi jednoduchá – doma máme rádi své vlastní pohodlné místo k odpočinku. Většina z nás má oblíbené křeslo nebo místo na pohovce, kde si každý den sedáme a cítíme se dobře, bezpečně a pohodlně. Toto je jedno místo v domě, kde můžete na 5 minut zavřít oči, dýchat a relaxovat po náročném dni. Ušák funguje perfektně jako křeslo pro volný čas (https://www.ezidle.cz/kresla-8/247/c), ale nemělo nikdy důstojného nástupce? Není to tak úplně pravda. Existuje mnoho variant ikonického křesla, kde se zachovává klasická podoba ušáku, tedy široký sedák, vysoké opěradlo, mohutné područky a krátké, dřevěné nohy. Na českém trhu jsou jak klasická křesla ušák, tak i menší verze, s různými tvary „uší“, případně s různými barvami či vzory čalounění. Evropští výrobci, jako je značka SNAP, umožňují individuální výběr vhodného čalounění pro design interiéru při zajištění nejvyšší kvality zpracování. Model Ušák je navíc k dispozici v sadě s taburetem, kterou lze rovněž libovolně personalizovat, a to jak materiálem, tak barvou dřeva.

Mnohostranné použití pro ikonické křeslo ušák

Designéři a návrháři nás každou sezónu potěší novými modely a verzemi ikonického křesla ušák. Široký výběr dostupný na trhu Vám umožňuje najít perfektní variantu, dokonce šitou na míru našim potřebám. Dá se ušák použít pouze jako křeslo do obýváku, kde spolu s pohovkou tvoří sedací plochu? Razantně ne. Tento výrobek se ideálně hodí mimo jiné jako křeslo do dětského pokoje, kde poskytne pohodlné místo pro krmení dítěte. Křeslo ušák  zaručí mamince pohodlnou polohu a sníží nepříjemné bolesti od páteře. Tím to nekončí, protože se nemusíme omezovat pouze na bytové interiéry. Křesla ušák jsou také ideální pro komerční prostory, jako jsou restaurace, čekárny, hotely nebo kanceláře. Díky možnosti použití nehořlavých tkanin lze ušáky použít na jakémkoliv místě, kde chceme vytvořit útulný a pohodlný prostor. V tomto případě jsme omezeni pouze naší představivostí.

Křeslo ušák
Křeslo ušák