Vybavení obývacího pokoje Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Přemýšlíte nad tím, jak by vás obývací pokoj mohl působit více ležérně a pohodlně? Na co při zařizování a nakupování nezapomenout? V článku jsme pro vás sepsali pár tipů, díky kterým bude obývací pokoj perfektní místo pro odpočinek a relax.

Vyberte si paletu barev

Prvním krokem k vytvoření útulné oázy je výběr barevné palety, která vás naplní pocitem klidu a pohody. Záleží jen na vás, zda to znamená škálu světlých neutrálních barev, sytých tmavých nebo něco mezi. Jen si nezapomeňte vybrat barvy, které vás uklidní a vykouzlí vám úsměv na tváři. Této palety se pak držte při každém nákupu a nikdy se nestane, že byste se barvou netrefila.

Zachovejte ležérní styl

pro odpočinek se sklenkou vína. Ale když hledáte místo, kde byste se mohli rozvalit a zahrabat se do hromady přikrývek, pravděpodobně budete chtít méně formální prostor. Vyhněte se nábytku a dekoracím, které působí příliš okázale, a místo toho zvolte pohodlné kousky. Pokud nechcete příliš utrácet a přitom mít široký výběr, zalíbí se vám nakupování na Zalando Lounge.

Zachovejte ležérní styl
Zachovejte ležérní styl

Tři typy osvětlení

Snažte se mít všechny tři typy osvětlení: základní, bodové a doplňkové. Základní osvětlení je klasika - do této kategorie patří stropní světla a přirozené světlo. Bodové osvětlení (lampy) pomáhá osvětlit jednotlivá místa (gauč, křeslo, …). Doplňková osvětlení, jako jsou svícny a závěsná svítidla, dodávají atmosféru. Správnou kombinací získáte možnost navodit tu správnou náladu při každé situaci.

Hromada polštářů a dek

Polštáře jsou základem útulného obývacího pokoje, ať už je používáte k opření hlavy, když se sledování Netflixu změní v podřimování, nebo k podepření nohou či kolen, když už vás nebaví sedět rovně. Hoďte několik polštářů na pohovku a křesla a užívejte si neuvěřitelné pohody a relaxu po příchodu z práce.

Nebojte se černé

Pokud chcete svému obývacímu pokoji dodat skutečně útulný pocit, nic toho nedosáhnete tak snadno jako vymalování stěn tmavší barvou. Ať už je to černá, modrošedá nebo lesní zelená, tmavší odstíny vás přimějí a dovolí se schoulit a opravdu odpočívat. Samozřejmě dávejte pozor, aby pokoj nebyl úplně černý, může se zdát menší, ale zároveň zapomeňte na to, že je černá v bytě nevhodná. Opak je pravdou!

Záclony by neměly chybět

Záclony jsou extra snadným způsobem, jak dodat každé místnosti ještě další vrstvu komfortu. Je to vlastně jednoduché - čím více textilií na sebe navrstvíte, tím útulněji bude váš prostor působit. Závěsy také filtrují ostré světlo (změkčují ho) a zatemňují okna pro filmovou noc. Pokud si přejete maximální absenci světla, zvolte zatemňovací závěsy.

Obklopte se knihami

Být obklopen knihami je pro mnoho lidí velmi uklidňující. Dodávají pokoji domácký pocit a navíc díky nim máte za každé situace dobrý příběh na dosah ruky. Zbývá už jen schoulit se na pohovce s huňatou dekou a šálkem horkého čaje. Uvidíte, že během pár minut se nahromaděný stres trochu zmenší a zbyde jen knižní příběh plný dobrodružství, romance a napětí.

Pokoj plný rostlin
Pokoj plný rostlin
Zalando SE
Poslat poptávku