Mostový jeřáb (Zdroj: Adamec Crane Systems) Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Výběr dodavatele jeřábové techniky je extrémně důležité rozhodnutí. Mostový a portálový jeřáb jsou technologiemi, které budou firmě sloužit desítky let. Volba správného výrobce se tedy rozhodně nevyplatí podceňovat. Podle čeho poznáte kvalitu?

Volba správného typu jeřábu a možnost konzultací

První, co musíte zvážit před samotným průzkumem trhu je, na co vlastně jeřáb potřebujete. Podle toho zvolíte správný typ a další parametry.

Mostový jeřáb je užitečný, pokud potřebujete přesouvat materiál ve výrobní hale či jiném vnitřním prostoru. Portálový jeřáb je naopak praktickou volbou pro venkovní použití. Pro pohyb na malém přesně vyhraněném prostoru se naopak hodí sloupový, či konzolový jeřáb.

Kvalitní výrobci jeřábové techniky se často specializují na konkrétní jeřábovou techniku, proto je vhodné mít alespoň rámcovou představu o jeřábu, před zahájením průzkumu trhu.

Jeden z předních ukazatelů kvalitního výrobce a dodavatele jeřábové techniky je možnost nezávazné konzultace. Během ní zjistíte, zda společnost může naplnit vaše, i ty nejnáročnější požadavky.

Mostový jeřáb s portálovými nástavci (Zdroj: Adamec Crane Systems)
Mostový jeřáb s portálovými nástavci (Zdroj: Adamec Crane Systems)

Zkušenosti, stabilita a spolehlivost

Jak dlouho se dodavatel výrobě jeřábů věnuje? Má dostatečné zkušenosti? Můžete se skutečně spolehnout, že dodá techniku včas a v dostatečné kvalitě? Všechny tyto otázky jsou pro výběr dodavatele na místě a je třeba je zohlednit. Pro specifický obor vašeho průmyslového odvětví se jistě bude nejvíce hodit dodavatel, jenž s vaší technologií již má zkušenosti. V opačném případě sice může dodat kvalitní techniku, ta však nemusí naplnit svůj plný potenciál.

Pokud zvolíte výrobce s dostatkem zkušeností, nedostanete pouze jeřáb, ale technologický celek, jenž bude splňovat i potřeby, o kterých zatím možná ani sami nevíte. Kvalitní dodavatel totiž myslí již dopředu za vás a navrhne pro váš výrobní závod to nejlepší možné řešení.

Příkladem může být společnost Adamec Crane System, která má více než 30 leté zkušenosti.

Mostový jeřáb (Zdroj: Adamec Crane Systems)
Mostový jeřáb (Zdroj: Adamec Crane Systems)

Jaké služby výrobce poskytuje?

Kvalitní výrobce jeřábů poskytuje nejen samotnou techniku, ale také související služby.

Zpravidla se jedná minimálně o konstrukci, výrobu a montáž jeřábů a veškerých navazujících konstrukčních celků, jako je jeřábová dráha, napájecí trolej, podpěrné sloupy atd.

Jednou z nejdůležitějších služeb, kterou by měl výrobce poskytovat, je pozáruční servis. Pokud tuto službu ve své nabídce nemá, raději se poohlédněte jinde. Poslední, co chcete po letech řešit, je shánění náhradních dílů.

Certifikace a oprávnění k činnosti

Důležitým ukazatelem je také oprávnění k činnosti a certifikace, které poukazují na odbornost dodavatele.

Nezávislé reference

Jedním z nejdůležitějších faktorů, na které byste se měli při výběru spoléhat, jsou reference. Obraťte se na společnosti, které používají jeřábovou techniku a zeptejte se na zkušenosti. Má vámi zvolený dodavatel na webu reference firem, kterým jeřáby dodává? Zkuste se s dotazy na zkušenosti obrátit přímo na ně. Pouze tak získáte skutečně nezávislý pohled jak na kvalitu technologie a její instalace, tak i na celkovou spolupráci s vybraným výrobcem.

Dostupnost

Poslední, co byste si před uzavřením spolupráce ověřit, je dostupnost. Má vámi zvolený výrobce kapacitu dodat techniku v termínu, který potřebujete? Pokud zapomenete ověřit časové možnosti zvoleného dodavatele, můžete se dostat do nepříjemného časového skluzu ve svých nasmlouvaných termínech.

Adamec Crane Systems, s.r.o. Poslat poptávku