Představujeme novou generaci čištění vzduchu Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Firma RETAP s.r.o. je rodinná česká firma, jejíž historie je více než pětadvaceti letá. Původní záměr firmy "kovovýroba" se časem rozšířila o ruční výrobu keramických kachlí a nyní díky čtyřleté spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci, katedrou nanotechnologií, uvádí na trh zcela nové výrobky svého druhu, takzvané nanočističky vzduchu. Nanočističky vzduchu filtrují a čistí vzduch pomocí fotoaktivních filtrů, které jsou důmyslně osvětlené UVA zářením.

Na filtrech tohoto typu jsou zcela rozloženy toxické plyny, mikroorganismy jako bakterie, viry, plísně a ostatní nečistoty organického typu na CO2 a vodu. Opakované měření prototypů nanočističek v měřících laboratořích v Bruselu a Paříži prokázalo ojedinělou funkci likvidace a rozkladu chemických látek. Měření prvního prototypu probíhalo již v roce 2012, následná další měření probíhala u vylepšených modelů v letech 2014, 2015 a v letošním roce v laboratořích Technické univerzity v Liberci.

Co je na nanočističkách jiného než na běžně prodávaných čističkách?

V nanočističkách je fotoaktivní filtr, který nevyžaduje žádnou údržbu či čištění. Na rozdíl od jiných čističek není nanočistička „lapačem prachu a nečistot“, u kterých je nutné zachycený prach a nečistoty z filtrů omýt, vyčistit, či fitry měnit. 
V nanočističkách dochází k rozkladu chemických škodlivých látek a likvidaci bakterií a virů v interiéru pomocí katalyzátorů a UVA světla. Tento jev se nazývá fotokatalýza. Nanočistička nepoužívá k čištění ionizátory, z tohoto důvodu může být nanočistička v provozu nepřetržitě.
Nanočistička
Nanočistička
Nanočistička
Nanočistička

Co je to fotokatalýza?

Fotokatalýza je přirozený rozklad některých látek např. formaldehydu, toluenu apod. působením světla za přítomnosti katalyzátoru v podobě oxidu titaničitého. Při této reakci se katalyzátor nemění, ani není spotřebováván. 
Konečným produktem pak jsou běžné a stabilní sloučeniny, nejčastěji vodní pára a oxid uhličitý. Podobně se chovají i všechny mikroorganismy jako řasy a plísně. To znamená, že pomocí fotokatalyzátoru se vzduch zcela vyčistí jen působením světla.

Nanočističky nanoaircleaner jsou vyrobeny z přírodních materiálů jako je masivní dřevo, umělecké sklo fusing, zrcadlové sklo, plátno bez závadných pojiv a keramické kachle. Díky absenci plastových částí, které uvolňují chemické látky jsou nanočističky schopné likvidace nežádoucích látek v místnosti s mnohonásobně větší účinností. 
Nanočistička
Nanočistička
Nanočistička
Nanočistička
Svým vzhledem a díky možnosti výběru z více provedení jsou nanočističky vhodné pro čistění vzduchu v nových interiérech bytů, domů, ordinací a kanceláří, ale také ve starších či historických objektech.

Kde se můžete dozvědět více o nanočističkách a kde je můžeme objednat ?

Více informací o nanočištění se dozvíte na webových stránkách www.nanocisticky.cz.

Objednávat je možné prostřednictvím e-shopu na uvedených stránkách. S bližšími technickými dotazy kontaktujte firmu e-mailem na e-mailové adrese retap@retap.cz nebo přímo ve firmě RETAP s.r.o, kde vás velmi rádi přivítají.
Nanočistička
Nanočistička