Prefabrikovaný komín lze postavit za hodinu včetně krbové vložky Zobrazit fotky zobrazit 16 fotek

Schiedel PARAT, to jsou prefabrikované komínové systémy určené především pro výstavbu montovaných domů. Jednotlivé díly odpovídají na výšku zpravidla výšce podlaží, jsou předem vyrobené ve výrobním závodě a dodávané na stavbu v celku. Eliminuje se tak vznik možných montážních chyb při sestavování komínových systémů z jednotlivých dílů na stavbě, navíc se zásadně urychluje montáž. Systémy Schiedel PARAT jsou vyrobené z osvědčených standardních součástí, které jsou doplněné speciálním příslušenstvím pro bezpečnou dopravu, manipulaci a montáž. A co víc, systém Schiedel KINGFIRE PARAT je dodáván včetně vestavěné krbové vložky.

Schiedel KINGFIRE PARAT

Srdcem komínového systému Schiedel KINGFIRE PARAT je vestavěná (integrovaná) krbová vložka Olsberg s regulovatelným výkonem 3-7 kW. Ta je provozována jako nezávislá na přístupu okolního vzduchu (externí přívod vzduchu není nutné vést v základové desce). Patentovaná technologie osazení krbové vložky umožňuje kdykoli její snadné vyjmutí či výměnu bez velkých nákladů. Modul je určen především pro stavby, kde je možné při realizaci celé či určité části stavby (stropy a krovy) využít vhodnou manipulační techniku (jeřáb, hydraulickou ruku), tedy ideálně pro montované domy. Pokročilé technologie zajišťují správné spalování paliva v krbové vložce a atraktivní plápolavý oheň.

Technické parametry krbové vložky Olsberg

  • Rozměry (šxdxv): 550 x 550 x 2940 mm
  • Hmotnost: cca 600 kg (je nezbytná manipulace s jeřábem)
  • Jmenovitý výkon krbové vložky: 3 až 7 kW
  • Účinnost spalování: je větší jak 80%
  • Vytápěcí schopnost: 150 až 200 m2 podlahové plochy
  • Průměrná spotřeba dřeva: 2,6 kg
  • Rozměry předního panelu: 1250 x 480 mm
  • Barva panelu: šedá litina
  • Barva mřížky: šedá litina
Instalace systému Schiedel KINGFIRE
Instalace systému Schiedel KINGFIRE
Instalace systému Schiedel KINGFIRE
Instalace systému Schiedel KINGFIRE
Instalace systému Schiedel KINGFIRE
Instalace systému Schiedel KINGFIRE
Instalace systému Schiedel KINGFIRE
Instalace systému Schiedel KINGFIRE

Schiedel PARAT

V provedení Schiedel PARAT je možné standardně dodávat komínové systémy Schiedel ABSOLUT Schiedel UNI*** PLUS. Jednotlivé díly je možné vyrobit a dodat v délce až 6 metrů. Přitom jsou všechna napojení kouřovodu v hotových prefabrikátech již připravena přesně podle projektu. Základní statické vyztužení je provedené výztužnými tyčemi ve všech rozích komínových tvárnic, které jsou vzájemně propojeny závitovými spojkami mezi prefabrikovanými díly. Všechny prvky spojů a spojovací prostředky jsou korozivzdorné. Prefabrikované díly je možné na základě požadavků odběratele dokonce dodávat i včetně povrchové úpravy s různým stupněm finalizace, a to jak interiérovou, tak venkovní nadstřešní část.

Čili na stavbu je dodán optimální počet předem vyrobených dílů systému o příznivé celkové hmotnosti. Stavba a montáž komína má malé prostorové nároky, základní příslušenství je již zabudováno v dodávaných dílech, i při vyšších nadstřešních výškách mají tyto komíny výborné statické vlastnosti, technika spojů je bezpečná a spolehlivá, montáž na stavbě pomocí jeřábu je rychlá a bezpečná. Systém Schiedel PARAT je možné provést ve všech nejběžnějších průměrech včetně dvouprůduchových variant a včetně přidružené šachty. V komínové patě je navíc možné osadit neutralizační box Neutroset.

Pro výrobu a dodávku je nutné zadat osové výšky napojení (v modulu 33 cm) a jejich stranovou orientaci. U systému UNI***PLUS je možné volit napojení kouřovodu pod úhlem 90° i 45°.
Komínový systém Schiedel PARAT
Komínový systém Schiedel PARAT
Technika spojů systému Schiedel PARAT
Technika spojů systému Schiedel PARAT
Nadstřešní část systému Schiedel PARAT
Nadstřešní část systému Schiedel PARAT
Komín Schiedel ABSOLUT
Komín Schiedel ABSOLUT
Komín Schiedel UNI*** PLUS
Komín Schiedel UNI*** PLUS

Unikátní konstrukční řešení Schiedel KINGFIRE PARAT v jednom díle

Modul KINGFIRE obsahuje obestavbu z lehčeného betonu připravenou pro finální úpravu, kvalitní integrovanou krbovou vložku Olsberg s výkonem 3-7 kW, svislý kouřovod a přívod externího spalovacího vzduchu, oddělovací izolovanou desku těsně nad výdechovou mřížkou, výdechovou mřížku, příslušenství. Modul je profesionálně zkompletován ve výrobním závodě a následně je přezkoušen na těsnost 10 Pa, čímž je zajištěna a ověřena maximální kvalita realizace.

Modul KINGFIRE je osazen krbovou vložkou Olsberg (spol. Olsberg je leaderem na německém trhu s krbovými kamny a krbovými vložkami) a odvod spalin zajišťuje komínový systém Schiedel Absolut s vnitřní izostatickou keramickou vložkou. S modulem KINGFIRE je pro odvod spalin zároveň dodáván svislý kouřovod s funkcí komína v provedení Absolut 18 s větrací šachtou, který zajistí v jednom tělese jak odvod spalin od krbové vložky, tak přívod externího vzduchu pro spalování. Tento díl je dodáván buď v provedení PARAT (prefabrikát), což je vzhledem k přítomnosti odpovídající techniky pro osazení modulu KINGFIRE nejčastější způsob, nebo je možné jej sestavit z jednotlivých dílů.
Schiedel KINGFIRE PARAT
Schiedel KINGFIRE PARAT
Schiedel KINGFIRE
Schiedel KINGFIRE
Schiedel KINGFIRE
Schiedel KINGFIRE
Schiedel KINGFIRE
Schiedel KINGFIRE
Osazení modulu a následně svislého kouřovodu s funkcí komína Absolut Parat jeřábem je otázkou nejvýše jedné hodiny. Následně je možné ihned vystavit Revizní zprávu spalinové cesty dle NV 91/2010 § 5 písmeno a) a po zaschnutí spojovacích tmelů (cca 24 hodin) je možné začít celý systém podle návodu využívat.

Moderní technické řešení, design a případné následné úpravy modulu odpovídají náročným požadavkům projektantů, architektů i zákazníků v moderních nízkoenergetických i pasivních domech (především v domech s řízeným větráním = rekuperací).

Modul je dodáván v provedení RAW, což umožňuje nepřeberné množství následný úprav dle individuálních požadavků architekta či samotného zákazníka. Vždy je však samozřejmě nutné dodržet veškeré bezpečnostní a protipožární předpisy. Vlastní modul zabírá pouze 0,3 m2 podlahové plochy, proto ušetří podlahovou plochu pro jiné účely. Půdorysné rozměry modulu KINGFIRE jsou 550 x 550 mm, svislého kouřovodu v provedení Absolut 18 s větrací šachtou 360 x 500 mm. Na modul KINGFIRE je možné umístit svislý kouřovod ve čtyřech polohách podle potřeb stavby. Jde především o to, aby nebylo nutné provádět dodatečná opatření v konstrukcích (stěny, krov, střecha).
Schiedel KINGFIRE
Schiedel KINGFIRE

Nadstřešní část systému Schiedel PARAT

K systému je dodáván standardní prefabrikovaný komínový plášť, ovšem i obklad nadstřešní části jako alternativní řešení. Jde o keramický obklad s dezénem režného zdiva 'Klinker' v barvě červené a nebo černé. Další alternativou je provedení povrchové úpravy nadstřešní části stěrkovou omítkou s výztuží v bílé barvě. Ovšem možná jsou i individuální řešení. Komínová hlava je ukončena ztužující koncovou deskou o vnějším rozměru komínové tvárnice. Systém je následně možné dokompletovat vhodnou krycí deskou ze standardního sortimentu Schiedel.

Zdroj: www.schiedel.cz
Dokompletování nadstřešní části
Dokompletování nadstřešní části