Představujeme okna z nových profilů Zendow+ Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Dodavatel oken vyrobených z profilů Zendow+, firma VP trend-plast s.r.o., je registrován v Seznamu odborných dodavatelů programu Zelená úsporám a nejen to, i samotný profil Zendow+ je registrován v Seznamu výrobků a technologií tohoto programu. Každý zákazník tedy může požádat o dotaci. Okenní profily Zendow+ zaručují vynikající schopnost izolace (hodnota koeficientu Uf 1,18 W/m2 K). Na celém okně bude povrchová teplota nejméně 10,2 oC dokonce při vnější teplotě -15 oC. Standardně jsou dodávané včetně středového těsnění, čímž je tepelná izolace oken vylepšena na maximum.

Nikoli okrajovou záležitostí je i pestrá paleta barev, ve kterých mohou být tato okna dodána. Barvy jsou postaveny na technologii Deuctone Colour, která zaručuje minimální údržbu v kombinaci s maximální stálobarevností oken. Vysokou bezpečnost proti vloupání přitom zajišťuje euro drážka pro kování s osovou vzdáleností 13 mm. Již uvedená hodnota tepelné izolace přitom dokonale splňuje požadavky normy ČSN 730540-2 TOB na nejnižší vnitřní povrchovou teplotu. Velmi pevné jsou rohové sváry oken a okna jsou značně odolná vůči nárazům. Mimořádnou kvalitu zajišťují velmi přísné interní kontroly při výrobě.

Zendow+ je přitom důkazem neustálého zlepšování vzhledu okenních profilů od Deceuninck. U většiny věcí v našem životě je často nejlepší ten nejjednodušší postup. Vzhled systému takový názor jen potvrzuje. Jedinečný předsazený tvar Zendow+ je vizuálně velmi zajímavý a příjemný. Tento jednoduše čistý profil se pak hodí jako výplň stavebních otvorů jakéhokoli typu stavby. Šestikomorový koncept Warm edge (čili koncept teplé hrany) je nejmodernější okenní systém, který vychází ze 70 mm platformy Deceuninck.

Elegantní design oken Deceuninck

Značka Deceuninck tradičně přináší nová moderní okna, která jsou krásná zevnitř i zvenčí. Ideálně oddělují interiér od vnějšího prostředí a přitom jej s ním spojují. Tato okna jsou navržena a koncipována tak, aby je jejich uživatel ani nevnímal. Přednost je dána elegantní střídmosti a okna Deceuninck jsou nabízena jako systém, který spojuje architektonický a dekorativní styl. Vhodná jsou svou podobou i proporcemi jak do klasického, tak současného – moderního prostředí.
Obr:  VP trend-plast
Obr: VP trend-plast
Obr: Deceuninck
Obr: Deceuninck
Optimální izolace profilů Zendow+

PVC jako materiál dobře izoluje už jen samo o sobě, je ideálním materiálem pro dosažení optimálních tepelně izolačních vlastností. Důležitá je v tomto smyslu důmyslná konstrukce okenních profilů. Vezmeme-li v úvahu, že vytápění interiérů (bytů) v rodinných či bytových domech vyžaduje značné množství spotřebované enrgie – 60 až 70% veškeré spotřeby energií, je jediným možným řešením kvalitní tepelná izolace. Neustálý přívod tepla si totiž vynucují právě tepelné ztráty, které jsou způsobené konstrukčními prvky. Z toho právě okny mohou tyto ztráty činit 30 až 40% ze ztrát veškerých.

Tepelné ztráty jsou přitom přímo úměrné koeficientu prostupu tepla U materiálu. Vysoký koeficient U (vyjádřený ve W.m-2.K-1), je důsledkem velké ztráty energie. Nízký koeficient U nám naopak signalizuje kvalitní zateplení stavby, včetně kvalitních výplní stavebních otvorů (oken a dveří).

PVC však nemá jen výborné hodnoty tepelné izolace, ale i izolace zvukové. Konkrétně nové profily Zendow+ ale nabízejí i řadu dalších výhod. Samozřejmostí je středové těsnění, které tak tepelnou izolaci zlepšuje na maximum. Jeho tvar i hmota, ze které je vyrobené, dosahují maximální kontaktní plochy na okenním rámu a křídle. Přitom zajišťují i mimořádnou odolnost.
Obr: Deceuninck
Obr: Deceuninck
Obr: Deceuninck
Obr: Deceuninck
Dosažení značné životnosti

Profily Deceuninck se vyrábějí z kvalitního tvrzeného PVC. To je dokonce vlastním výrobkem firmy Deceuninck. Z vysoce kvalitního materiálu je přitom vyrobeno i univerzální dorazové těsnění, které představuje jedinečné a optimální geometrické řešení, přizpůsobené konceptu profilů Deceuninck. Těsnění se do profilů osazuje už při jejich výrobě a je tak zajištěna stabilní kvalita jeho uložení.

Geometrie profilu přitom poskytuje sklonem drážky dokonalý a spolehlivý odvod vody. Je tak umožněn vznik takzvaného suchého pásma, které chrání kovové části celoobvodového kování. Vnitřní část rámu, křídla a sloupku je tak dělena na suchou a odtokovou zónu. Odtoková zóna zaručí dokonalý odvod vody, zóna suchá je zase určena pro fixaci bezpečnostních rámových uzávěrů.

Profily bez obsahu olova

Snaha společnosti Deceuninck o ochranu životního prostředí se odráží v přístupu k recyklaci svých výrobků. Používá při výrobě systémů Zendow+ směsi se stabilizátory na bázi CaZn. Okna vyrobená z těchto profilů tedy nemají žádný obsah olova.

Kompletní výrobní řada

V nabídce je přitom kompletní výrobní řada oken z nových profilů, pro použití do těch nejmenších okenních profilů až po ty největší balkónové dveře. Ano, profily Zendow+ nejsou určené pouze k výrobě plastových oken, ale třeba i balkónových a jiných dveří. Všechny pomocné profily platformy Zendow jsou přitom použitelné i na profily Zendow+.
Obr:  VP trend-plast
Obr: VP trend-plast
Obr: Deceuninck
Obr: Deceuninck
VP - plast Plastová okna a dveře Poslat poptávku