Potřebujete si půjčit jeřáb? Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky Jeřáby jsou stroje s fascinující siluetou, které dávají stavařské práci nové možnosti. Hlavně poměrně rychlé a přesné manipulace s těžkými břemeny umožňují rychlejší průběh práce na stavbě. Právě tyto výhody jsou pádnými argumenty pro použití jeřábu. Problematičtějším hlediskem se stávají jejich parametry a hlavně cena. Pokud i přesto potřebujeme jeřáb na stavbě využít – máme další možnost: navštívit půjčovnu jeřábů a poradit se s odborníky.

Optimální řešení pro stavbu vysokých budov nabízí věžové jeřáby. Využívají se jednak pro stavbu průmyslových budov, ale běžně pomáhají i na stavbě obytných objektů. Jejich využití je jasné, mohou zdvihat těžká břemena, díky snadné manipulaci je však mohou i přesně přemístit.
Foto Jiří Dvořák - MONTY
Foto Jiří Dvořák - MONTY

Začínáme…

Pokud budeme potřebovat použít jeřáb z půjčovny, pak proces běžně probíhá následujícím způsobem. Prvním krokem je návštěva odborníků z půjčovny, kteří s námi konzultují výběr typu jeřábu a také umístění stroje. Právě umístění může být limitující, pokud zde není dostatek prostoru pro nasazení jeřábu, možnost vjezdu s nákladním autem pro přepravu jeřábu nebo například nemožnost přístupu k elektrickému proudu. Posledním a velice důležitým krokem plánování je zpracování cenové nabídky, kterou nám příslušná firma předloží.

Charakteristika stavebního věžového jeřábu MB 1030.1

Tento pojízdný jeřáb má otočnou věž a výložník o délce až 32 metrů. Výška zdvihu je 16 metrů se zasunutou a 28 metrů s vysunutou věží. Nosnost na maximální vyložení je 3200 kg/32 m a 8000 kg/ 15,6 m (čtyřnásobný závěs).

Doba postavení jeřábu

Montáž i demontáž jeřábu je opět záležitostí odborníků. I u nás jsou k dostání technologicky propracované stroje prvotřídní kvality, které nabízí dokonalou stabilitu i za nepříznivých podmínek. Doba postavení – podobně jako doba rozebrání konstrukce po dokončení práce záleží na vnějších podmínkách. Na některých místech může jeřáb vyrůst už za jeden den, jinde – v komplikovanějším prostředí - to může trvat až jeden týden.

Servis a půjčovna - otázky a odpovědi…praktické informace

Pokud budete potřebovat víc informací, neváhejte a požádejte o další konzultace společnost MONTY - Jiří Dvořák. Firma provede servis i na vašem vlastním stavebním jeřábu včetně prodeje náhradních dílů.