Jaké dřevo použít na dřevěné schodiště?

Jaké dřevo použít na dřevěné schodiště?

Obliba dřevěných schodišť v poslední době stále stoupá a nutno dodat, že zcela po zásluze. Kromě estetických hodnot nabízí dřevěné schodiště značnou trvanlivost a možnost renovace broušením. Dřevo je hřejivé, překrásně barevné a má téměř magickou schopnost zabydlet každý interiér a vytvořit z něj útulný a teplý domov. Navíc se velice dobře kombinuje s jinými materiály, jako například s kovem nebo sklem. Zkrátka dřevěným schodištěm nic nepokazíte …

Ocelová schodiště jako standard budoucnosti

Ocelová schodiště jako standard budoucnosti

Proč je ocelové schodiště variantou k betonovému schodišti, zejména v řadových domech a mezonetových bytech?
V současné době se nejčastěji setkáváme s argumenty, že betonová schodiště jsou levnější, mají stabilnější konstrukci a v neposlední řadě i se zažitým faktem, který betonová schodiště řadí mezi standardní řešení při projektování domu.

Jaké nástrahy vám přichystá výtah?

Jaké nástrahy vám přichystá výtah?

Měl váš výtah už patnácté, šestnácté…dvacáté narozeniny? A jaká pro Vás bude mít překvapení? Možná ani netušíme, kolik nebezpečných situací si na nás výtah může přichystat. Samozřejmě, že některé závady jsou téměř banalitami, jiné zase mohou mít katastrofální následky. Každopádně by nám toto téma nemělo být lhostejné. Jaké nástrahy může přinést zastaralý výtah? Jak je možné vzniku nebezpečných situací předcházet? Jak velká opatření jsou zapotřebí?

Betonová schodiště - znovuobjevená klasika

Betonová schodiště - znovuobjevená klasika

Není tomu tak dávno, nějakých 60 – 80 let, kdy u nás platilo, že prubířským kamenem architekta či stavitele domu bylo kvalitně navržené a také provedené schodiště. Meziválečná architektura 20. století zažívala prudký rozvoj železobetonu také při výstavbě rodinných domů a vil. Funkcionalismus nám dodnes slouží a inspiruje mnoho stavebníků a architektů. Autoři projektů staveb byli často také realizátory. Bylo to poznat na propracovanosti a jednoduchosti budov. Také schodiště postavená v té době dodnes zaujmou originálním řešením konstrukce, lehkostí, pohodlností. Většina schodišť té doby byla provedena ze železobetonu.

Hledáte půjčovnu výtahů a lávek?

Hledáte půjčovnu výtahů a lávek?

Stavíte-li, nebo jste se pustili do údržby domu, budete mimo jiné pravděpodobně potřebovat i zdvihací techniku pro stavebnictví – výtahy a závěsné lávky. Jejich koupě je ekonomicky poměrně náročná, ovšem záleží také na tom, jak často tato zařízení využijete. Pro jednorázové opravy apod. vyšly některé firmy svým zákazníkům vstříc a na trhu se objevily půjčovny výtahů a závěsných lávek, které se stávají více a více využívané – jak jednotlivci, tak i celými firmami, mezi něž patří stavební firmy, pokrývačství, sklady a mnoho dalších.
Z čeho můžete vybírat?

Vybíráte schodiště?

Vybíráte schodiště?

Schodiště je nutností v mezonetových bytech a patrových domech. To však nemusí být jen něčím všedním. Správnou volbou jeho konstrukce můžeme dosáhnout dokonalého souladu s prostředím bytu či domu. V některých případech dokáže být samotné schodiště i uměleckým dílem. Nejde však jen o estetický ráz, ale především o to, aby plnilo svoji funkci a přitom nebyla opomenuta bezpečnost.

Schod za schodem...

Schod za schodem...

Schody a schodiště – většina lidí v těchto dvou slovech nevidí žádný rozdíl, ale věřte, je tu. Zatímco schody jsou jednotlivé stupně, schodiště je seskupení těchto stupňů do určitého tvaru pod určitým sklonem. Nejdůležitějším úkolem schodiště je vyrovnat výškový rozdíl a propojit různé úrovně podlah.