
Proč pěstovat angínovník?
Proč pěstovat angínovník, jinak též leopardí lilii a nebo leopardí květinu, kam se hodí a jak o něj pečovat?
Proč pěstovat angínovník, jinak též leopardí lilii a nebo leopardí květinu, kam se hodí a jak o něj pečovat?
Co si budeme povídat, původní módní myšlenka na dochucování pokrmů vlastnoručně vypěstovaných nebo zakoupených zeleným kořením časem trochu ztrácí na efektu. Ale nezoufejte, je tu prostor pro změnu.
Co je klíčové pro bohaté kvetení levandulí? Jak levandule správně ostříhat?
Tradiční vůni a chuť máty zná určitě každý, ale co třeba máta citronová, jablečná a čokoládová?
Ostropestřec je statný bodlák, ovšem mnohem zdobnější než u nás běžné bodláky, který dovede léčit nemocná játra. Jeho stinnou stránkou je však invazivnost. Pozor proto na vysemenění.
Které rostliny z mnoha tisíc druhů vyskytujících se na naší planetě vykazují antibakteriální, antivirové nebo protiplísňové účinky a dokonce si je můžeme sami vypěstovat?
Výsev bylinek právě začíná. Pokud jste samozřejmě bylinkový záhon nezaložili již dříve a mnohé druhy se na něm zazelenají bez vašeho přičinění, tedy s výjimkou zálivky, je-li sucho.
Zázvor je jedním z pilířů čínské medicíny a jeho účinky jsou opravdu legendární, ale též pravdivé. Jak pěstovat zázvor, a jak se jím léčit?
Jak si v zimě doplnit vitamíny (a nejen je) v čerstvé podobě? Řešením je bylino zeleninová miniaturní zahrada - například na kuchyňském okně.
Které byliny vydrží zimu venku a které je v zimě třeba pěstovat v interiéru v květináčích či truhlících?
Mnohé z nás ani nenapadne, k čemu všemu lze využít kaštany, velké a hnědé plody stromu zvaného lidově kaštan, odborně jírovec maďal či kaštan koňský (Aesculus hippocastanum).
Některé rostliny krásně kvetou, jiné krásně voní a některé umí oboje. Jaké aromatické rostliny vybrat do trvalkových záhonů?
Moderní, nabubřelý pojem, nebo zcela obyčejná věc – prosté pěstování bez chemie? Jaký význam má takzvaná Bio zelenina, co to vlastně je a jak pěstovat BIO?
Léčivá bylina, hnojivo, postřik proti skůdcům, kosmetický přípravek nebo vydatná potravina. To vše je kopřiva dvoudomá.
Chladnomilné rostliny pocházejí ze studených oblastí a chladné počasí je pro ně vyloženě ideální. Jejich semena přežijí v půdě zimu a na jaře vyklíčí.
Vavřín, ovšem též bobkový list, čili kromě ozdoby vítězů i významné koření v našich kuchyních, si snadno vypěstujeme jako pokojovku. Jak na to?
Opravdu kvalitní med lze uchovávat při správném skladování i několik let. Jak jej ale poznat?
Kdo by neznal mátu. Tato bylinka vynikající chuti i léčivých účinků, kterou hojně využíváme v kuchyni, není vůbec náročná a co víc, je silně invazivní.
Jak pohnojit zahrádku co nejlevněji? A vůbec nejlépe zadarmo? Úplně si vystačíme s kvalitním kompostem a bylinnými zákvasy (jíchami).
Sůl je stále základ, byť mnozí kuchaři a gurmáni preferují „ochutnání“ potravin, jejich původní chuti, bez přísad. Ovšem co bylinky, jaké jsou ideální právě pro grilování?