Budoucnost patří ekologickým systémům vytápění a výborně si v této oblasti stojí nové typy tepelných čerpadel SI, WI, LI a LA společnosti Dimplex. Využívají přirozeného tepla z okolního prostředí - z povrchové vody, ze země a ze vzduchu. Systém vytápění je výhodný jak pro životní prostředí, tak i pro majitele staveb.

Ač se to bude zdát někomu neuvěřitelné, i v mrazivém prostředí je skryto teplo. Je totiž jedno, o jaký zdroj tepla se jedná - jestli o vzduch, vodu nebo zem - tepelná čerpadla Dimplex, určená pro vytápění, si vždy dokážou z prostředí získat sluneční energii, aby mohla zásobovat dům teplem. A to i tehdy, když je to nejdůležitější, tedy v zimě.
Kromě toho tepelná čerpadla nabízejí i mnohé další nezanedbatelné výhody:
  • žádné emise na místě instalace čerpadla
  • sníženou spotřebu energie
  • možnost získání různých dotací a speciální výhodnou sazbu za elektrickou energii na všechny elektrické spotřebiče v domácnosti aj.
  • do budoucna malou závislost na vzrůstajících cenách energií
Foto TERMO KOMFORT s.r.o.
Foto TERMO KOMFORT s.r.o.
Ekonomické využívání slunečního tepla:

Tepelná čerpadla Dimplex pro vytápění
Čtyři hlavní části tepelného čerpadla pracují v souladu, aby teplo odebrané z okolního prostředí pozvedly na vyšší teplotní úroveň: výparník, kondenzátor, expanzní ventil a kompresor. Jak tepelná čerpadla pro vytápění fungují? Převádějí teplo získané ve výparníku z okolního prostředí na pracovní médium (chladivo) neobsahující freony. Kompresorem se zvyšuje tlak tohoto média a kompresí tak roste teplota chladiva. V kondenzátoru je pak teplo převáděno do topné vody pro vytápění. V expanzním ventilu je snižován tlak chladiva, které se tímto ochlazuje.
Dimplex má mezinárodní pečeť kvality. Ta garantuje tu nejvyšší kvalitu a bezpečnost provozovateli i specializovaným firmám provozujícím svou živnostenskou činnost v tomto oboru.
Tepelná čerpadla pro ohřev teplé užitkové vody
Tepelná čerpadla pro ohřev teplé užitkové vody AWP 300 LW a v kompaktním provedení BWP 30H a BWP 30HLW s možností připojení na vzduchový kanál získávají svou topnou energii ze slunečního tepla nashromážděného v ovzduší nebo z odpadního tepla obsaženého v okolním vzduchu.
Specifická vlastnost těchto tepelných čerpadel je, že pro ohřev teplé užitkové vody kryjí celoroční potřebu teplé vody a získávají přitom až 70 % energie potřebné pro ohřev z okolního vzduchu. A to nezávisle na délce slunečního svitu či na roční době.
Tepelné čerpadlo Dimplex pro ohřev teplé užitkové vody je ideální pro rodinné domy a dvojdomky. Zásobuje centrálně celý dům a byt teplou vodou - nezávisle na vytápěcím systému. Voda se ohřívá a podle potřeby se akumuluje.

Nevíte si rady s výběrem vhodného typu a výkonu tepelného čerpada? Nechte si poradit od zkušených odborníků zdarma
Foto TERMO KOMFORT s.r.o.
Foto TERMO KOMFORT s.r.o.
TERMO KOMFORT s.r.o.
Poslat poptávku