Trendy z Milána jsou matné odstíny a masiv Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Největší světový nábytkářský veletrh Salone del Mobile 2018 sice již skončil, ale s jeho ozvěnami se budeme setkávat celý další rok. Vždyť do Milána se každoročně sjíždí ti nejlepší designéři a majitelé nábytkářských studií, kteří následně zkušenosti a novinky přinášejí do své každodenní práce. 

Z České republiky veletrh pravidelně navštěvují majitelé společnosti Pelzer Interiéry. Patří to mezi jejich tradiční jarní program. 'V interiérovém designu se trendy střídají téměř tak rychle jako v módě. Co bylo loni in se letos lehce vytrácí,' říká s úsměvem Magda Pelzerová, jednatelka společnosti. Pokud by měli z letošního ročníku vypíchnout pár novinek týkající se interiéru… tak, bílá je na ústupu. Dominují matné odstíny béžovošedé, hnědé, šedé až antracitové a jejich kombinace s tmavými dřevinami.
Jednatelka Pelzer Interiéry si dále všimla, že v nábytkářství naopak trvá obliba v používání masivních prvků. Do módy se vrací obdélníkové tvary stolových desek a barů, které se dokonale skloubí s kovem. A jak jsou na tom barvy? 'Co se týče potahového materiálu, dominují stále jednobarevné textilie. Usně jsou občas doplněny žlutou barvou,' uvádí několik příkladů Magda Pelzerová. Jako luxusní produkty se prosazují textilní tapety na zeď v barvách tyrkysu, smaragdu, ametystu a hořčice. Letos jim vévodí velké geometrické tvary a dezény květin. Více informací o designu a trendech nejen z Milána se dozvíte na www.pelzer-interiery.cz.
Fotografie ze Salone del mobile 2018 v Miláně
Fotografie ze Salone del mobile 2018 v Miláně
TIP: Mnoho firem představilo v Miláně industriální styl se subtilními kovovými prvky. Z módy vychází chrom nebo nerezy, naopak začíná dominovat měď.