Vany, které okouzlí jemností, čistými liniemi a dokonalou relaxací Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Každý si zaslouží chvilku oddychu, klidu a relaxace. Pokud marně hledáte chvíle jen sami pro sebe, zkuste si vyšetřit tyto okamžiky při činnostech, které děláte pravidelně každý den a bez kterých se váš život neobejde. Ideální je využít chvíle ve sprše, ještě lepší relaxaci ale poskytne vana. Teplá voda vás nejen uvolní psychicky, ale i fyzicky – pomůže s uvolněním po celém dní a pomůže zlepšit usínání. Díky vaně si z koupelny můžete vytvořit osobní domácí lázně, kdykoli bude potřeba. Vybírejte však nejen podle vzhledu, ale i podle materiálu. Každý má jiné vlastnosti a bude tak vyhovovat odlišným potřebám. S kvalitním designovým řešením pomůže švýcarská značka Laufen, jež nabízí vany, které umožní dokonalý odpočinek. 

Není vana jako vana: vyznejte se v materiálech

Většina lidí vybírá vanu podle designu tak, aby skvěle zapadla do konceptu celé koupelny. Vanu je ale třeba vybírat i podle vhodného materiálu. Jedním z nejběžnějších je akryl, který uspokojí většinu požadavků na design – vybírat můžete z různých tvarů a velikostí, které akryl umožňuje. Tento materiál je na dotek měkký, poddajný a teplý, takže se v koupeli budete cítit skvěle. Vodu neudrží tak dlouho teplou jako vany ocelové, ale vaši relaxační koupel si budete moci užívat do sytosti. Akryl je sice trochu náchylnější k jemnému poškrábání – pokud máte domácího mazlíčka nebo rádi používáte abrazivní koupelové soli, volte raději jiný materiál. Při dodržování jednoduchých pravidel vám ale akrylátová vana vydrží dlouhá léta.

Zmíněné ocelové vany mají oproti akrylátovým několik plusů, ale i minusů. Je známé, že pořízení ocelové vany je sice finančně o něco náročnější záležitost, ale vyplatí se. Alternativou je vana litinová (např. značky Roca), která vydrží po celý život. Nespornou výhodou těchto van je pak to, že vodu udrží teplou po dlouhou dobu, dokonce celé hodiny. Péče o vanu ze smaltované oceli je jednoduchá, je však důležité dávat pozor na to, aby nám do ní nic nespadlo. Přes svou bytelnost a dlouhou životnost jsou smaltované vany totiž křehké a nesprávným zacházením se mohou objevit nepěkné praskliny nebo dokonce prohlubně do spodních vrstev materiálu.

Designová vana Laufen PRO
Designová vana Laufen PRO
Designová vana Laufen PRO
Designová vana Laufen PRO

Oblíbené jsou i vany s vysokým podílem minerálních částic. Jedním z nich je materiál Marbond, odolný kompozitní materiál, který je tvořen dvěma vrstvami – základem je kvalitní solidní kompozit zušlechtěný hygienickým povrchem Gelcoat. Výsledkem je příjemný antibakteriální povrch, který odpuzuje nečistoty a je snadný na údržbu. Společnost Laufen vyvinula i další oblíbený materiál – Sentec. Tento materiál evokuje sílu přírody, je totiž vyrobený tak, že obsahuje vysoký podíl minerálních částic. Povrch vany je hladký jako kámen, který byl léta zaoblován jemně tekoucí vodou, je velice jemný a hladký a jeho dotyk ve vás vyvolá pocit tepla, čistoty a dokonalé relaxace.

Laufen PRO: Vany, které vyhoví všem vašim potřebám

Značka Laufen nabízí několik sérií, z kterých si můžete vybrat svou vysněnou vanu. Série Laufen PRO se však vyznačuje jednoduchostí linií a lehkostí, která okouzlí snad každého. Hodí se do jakkoliv designově řešené koupelny a výrobky z této série dokonale splní účel, pro který jsou určeny. Vany této série navíc můžete vybírat z několika materiálů – od akrylátu až materiálu Marbond, který společnost Laufen vyvinula. Díky minimalistickému řešení vás design vany naplní pocitem čistoty a jemnosti, která je pro relaxaci zásadní. Série Laufen PRO nabízí vany jak samostatně stojící, tak i vany, které lze umístit ke zdi. Vanu si můžete pořídit s výpustí na středu, ale i na straně. Jemné okraje vany zbytečně nenarušují prostor a vana tak přirozeně splyne s prostředím.

Vany ze série Laufen PRO a další designové kousky do vaší koupelny si můžete prohlédnout v Laufen Prague Gallery v blízkosti náměstí I. P. Pavlova. www.laufen.cz