Vlnitý plech, trapéz a nebo EVROklik? Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Plechová krytina se nehodí jen na průmyslové, skladovací a jiné velké objekty, také na rodinných domech vypadá báječně. Jde jen o to, jakou si vyberete. Přitom cena za metr čtvereční je stejně úsporná pro menší i velké plochy střech. Plechová střešní krytina je dnes nabízena v mnoha provedeních, počínaje obyčejným alukrytem a konče prolisovanými tvary různých tašek. My vám nyní představujeme plechovou střešní krytinu EVROvlna, EVROtrapéz a EVROklik.

Při volbě nové střechy řešíme nejen její cenu, ale i vzhled a především též funkčnost, respektive životnost. Na začátku je však volba typu střechy a ty jsou dva: střecha plochá a šikmá. Šikmé střechy představují tradiční řešení zastřešení nejrůznějších typů obytných domů. Lépe odolávají povětrnostním vlivům, jelikož jsou méně namáhány, více peněz nás však v jejich případě stojí realizace. Na druhou stranu ale můžeme získat právě pod šikmou střechou nejlevnější možné bydlení – podkroví.

EVROklik
EVROklik

Ploché střechy pro změnu nevyžadují krov a jsou levnější a to i kvůli menší ploše. Ovšem zátěž je na ně kladena mnohem vyšší, vysoké jsou proto i požadavky na kvalitní hydroizolaci, kvalitu materiálů a provedení. Menší plocha střechy však zajišťuje ještě jednu věc – menší úniky tepla. Co je však zásadní – zásadně se liší výběr krytiny pro střechy ploché a šikmé. U plochých střech to bývají obvykle asfaltové pásy a nebo odolné PVC. Součástí skladby ploché střechy přitom musí být kromě finální vrstvy a hydroizolace také kvalitní izolace tepelná, kterou vyžadují šikmé střechy jen v případě, že chceme bydlet v podkroví.

Následující 3 typy plechové střešní krytiny jsou vhodné pro střechy šikmé včetně jejich minimálních sklonů. A vezmeme-li v úvahu šikmou střechy sklonu od 5 do 14o, jsou náklady na realizaci s plochou střechou srovnatelné.

EVROtrapéz
EVROtrapéz

EVROvlna

EVROvlna je báječným řešením pro každou šikmou střechu, jak pro nové, tak pro rekonstruované domy, u kterých požadujeme od nové krytiny co nejmenší hmotnost. A tato krytina opravdu vyniká nízkou hmotností, která činí do 5 kg/m2. Je přitom tvarována do profilu vln, které připomínají svým tvarem tradiční skládané střešní tašky. Tato profilovaná střešní krytina je vyráběna podle délky a tvaru střechy, což umožňuje při pokládce minimalizovat případný odpad a tím i snižuje cenu.

Použít ji lze na sklony od 14°, díky čemuž je ideálním řešením pro novostavby jednopodlažních bungalovů, u kterých nepočítáme s využitím podkroví. Stejně tak je ale vhodná pro průmyslové, logistické a zemědělské objekty. Pokud bychom chtěli použít tuto krytinu na menší sklony, je nezbytná pojistná hydroizolace, přičemž sklon střechy nesmí být menší jak 10o.

EVROvlna dosahuje dlouhé životnosti, snadno se udržuje i pokládá a především je cenově dostupná. Vyrábí se z kvalitního pozinkovaného plechu v 7 barevných provedeních, proto ji snadno sladíme s okapy a fasádou. Základním profilem této střešní krytiny je vlna, která na sebe při pokládce navazuje. Pokud máte o tuto krytinu zájem, dodavatel garantuje nejkratší možnou dobu dodání.

EVROVLNA AL STUCCO
EVROVLNA AL STUCCO

EVROtrapéz

I EVROtrapéz nabízí kvalitní materiály a špičkové zpracování, přičemž je tato krytina též dodávána v široké škále materiálů, profilů, barev a dekorů. Kromě střech však lze trapézové plechy použít též na exteriérové obvodové pláště, fasády, ale i interiérové obklady a podhledy.

EVROtrapéz
EVROtrapéz

EVROklik

Ovšem skutečnou lahůdkou v nabídce je krytina EVROklik. Tato atraktivní, stylová a bezúdržbová plechová střešní krytina nabízí vzhled klasické klempířské krytiny se stojací drážkou. Její montáž je jednoduchá a vzhled nadčasový. I krytina EVROklik nabídne nízkou hmotnost, vysokou odolnost a vhodnost pro střechy novostaveb i rekonstruovaných budov. Ohromující je však jednoduchost pokládky, jelikož jednotlivé lamely do sebe zaklapnete bez potřeby speciálního nářadí či zručnosti. Sestavení střechy je proto jednoduché a časově velmi efektivní. Navíc lze krytinu EVROklik použít i pro střechy s minimálním sklonem 5°. Materiál je silný 0,5 až 0,8 mm, minimální délka šablon je 1 m a rozteč mezi spoji závisí na požadavku zákazníka. EVROklik je prostě kvalitní, odolná a bezúdržbová střecha na mnoho let.

EVROklik
EVROklik