Proč už nevyměníte centrální vysavač za klasický? Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek Bezesporu největší výhodou centrálního vysavače je bezprašný úklid. Běžný vysavač totiž vysávaný vzduch vypouští zpět do místnosti i s prachem, který tam neustále víří. Naproti tomu centrální vysavač veškerý vysávaný vzduch odvádí do centrální jednotky (rychlostí až 120km/h!), kde je přefiltrován a následně vypouštěn mimo obytný prostor. K tomu si ještě přičtěme vysoký výkon, snadnou manipulaci a bezhlučné vysávání.

Vysavače HUSKY
Vysavače HUSKY
Centrální vysavač je vhodný do rodinných domů, hotelů, penzionů i administrativních a sportovních prostor. Vysávat s ním přitom můžeme v podstatě cokoli, v případě kombinovaného sání odsaje i větší množství vody. Výborně se s ním udržují také terasy, prostory kolem bazénů či interiér automobilu.

Co je centrální vysavač?

Centrální vysavač má tři hlavní části: centrální jednotku, s ní potrubím propojené vysavačové zásuvky a lehkou hadici na vysávání. Centrální jednotka (CJ) je vyrobena z hodnotných materiálů, které zaručují kvalitu a dlouhou životnost.

V CJ je instalovaný takzvaný bypass motor, který se chladí vzduchem z místnosti. Chlazení motoru je tedy nezávislé, a proto je možné uzavřené sání i několik hodin vkuse. CJ umisťujeme do nebytových prostor, například sklepa, garáže, šatny či na balkon, díky tomu je samotné vysávání úplně tiché.
Suché: HUSKY Q AIRTM, HUSKY Q AIR CYKLONTM, HUSKY Q CompactTM
Suché: HUSKY Q AIRTM, HUSKY Q AIR CYKLONTM, HUSKY Q CompactTM
Mokré vysávání: HUSKY QPROTM Wet & Dry
Mokré vysávání: HUSKY QPROTM Wet & Dry
CJ je propojena potrubím s jednotlivými vysavačovými zásuvkami v domě. Do zásuvky se připojí cca 9m dlouhá hadice, se kterou vysáváme a velmi dobře se s ní manipuluje. Standardně je dostačující jedna zásuvka na celé patro. Vysavačové zásuvky jsou velikostně obdobné jako zásuvky na elektřinu. Vašemu domu budou slušet. Jsou buď plastové v různých barvách, nebo metalické v přírodním provedení rámečků (dekor buk, olše, třešeň a mahagon). Štěrbinové zásuvky do kuchyňské linky se vyrábí v celonerezovém provedení, což zvyšuje životnost a lépe zapadnou spolu s kuchyňskými spotřebiči.

Údržba

Vaší jedinou starostí je vyprázdnění sběrné nádoby. Odvíjí se od četnosti vysávání, zhruba 3 až 4 krát za rok. Nejnovější vysavačové jednotky mají vlastní systém kontroly, který potřebu vyprázdnění prachového kanistru signalizuje.

Montáž do nového i staršího domu

Nejvhodnější je, když s instalací centrálního vysavače počítáte již při stavbě rodinného domu. Samozřejmě je možné i zabudování dodatečné do jakéhokoli domu či bytu bez ohledu na stáří a velikost.
Samosplachovací vysávání: HUSKY H2OTM
Samosplachovací vysávání: HUSKY H2OTM
Štěrbinová zásuvka VAC PAN II dlouhá a krátká
Štěrbinová zásuvka VAC PAN II dlouhá a krátká
Nabídka

Centrální vysavače jsou již IV. generace. Pro kvalitní úklid vám bude stačit I. generace suchého sání, ale čím dál oblíbenější je II. generace s kombinovaným sáním suchým i mokrým. III. a IV. generace mají dokonce vlastní samosplachovací systém, který veškerý prach a nečistoty přůběžně splachuje do kanalizace.

Praktické doplňky

Skvělým pomocníkem je takzvaná štěrbinová zásuvka (automatická lopatka). Je umístěna v soklu kuchyňské linky tam, kde jí právě vy potřebujete! Obdobná lopatka, avšak konstruovaná pro montáž pod desku kuchyňské linky, potěší hospodyňky při úklidu pracovní desky.

Automatická lopatka (mělká mistička) při vysunutí vysaje vše, co do ní nametete z pracovní desky. Štěrbinovou zásuvku oceníte také u krbu - při jeho čištění a pro chovatele terarijních zvířat bude nedocenitelná třeba hned pod teráriem.
Ergonomická vypínačová hadice pro centrální vysavače HUSKY
Ergonomická vypínačová hadice pro centrální vysavače HUSKY
Štěrbinová zásuvka VAC PAN I plastová bílá
Štěrbinová zásuvka VAC PAN I plastová bílá
NEWAG spol. s r.o. - výhradní dovozce centrálních vysavačů Hus Poslat poptávku