Dobrý den ,chci se zeptat co je potřeba když chci zastřešení na auta úplně uzavrit.Zastreseni stojí těsné blízkosti hranice pozemku se sousedem který stým zastřešením souhlasil a bylo taky od stavebního úřadu vydaní územní souhlas potřebuji teď něco nahlásit na stavební úřad a co je vlastně k tomu potreba.nechci na uzavření použít žádný těžký materiál ( OSB desky a natáhnout do fasady.dekuji s pozdravem


Odpověď

Problém je, že je to na hranici pozemku, správně by to mělo mít už z minula výjimku z § 25 (bod 5) vyhlášky 501/2006 Sb. Jinak stavby do 25 m2 podle § 79 stavebního zákona (zákon 183/2006 Sb) nevyžadují „nic“ (je to třeba ale přečíst celé a podrobně).

Takže může být závěr takový, že ani opláštění nebude nic vyžadovat anebo bude závěr znít, že to vyžaduje udělení výjimky (z důvodu, že v minulosti se na to zapomnělo). Na vašem místě bych to ale udělal tak, že do mapky zakreslím obrys přístřešku, udělám dvě fotky a pošlu to s dotazem na váš stavební úřad. Já bych tady opravdu na vašem místě chtěl mít písemnou odpověď a podle toho se dál zařídil ….

Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování