Dobrý den,

bydlíme v bytovém domě a do vedlejšího bytu se přestěhovala rodina s malými dětmi. Zjistili jsme, že stěny mezi jednotlivými byty jsou zřejmě velmi tenké, často se vzájemně rušíme. Šlo by příčky nějak dodatečně zvukově doizolovat, abychom měli větší klid?

Odpověď Dobrý den,

stavební akustika patří mezi nejčastěji reklamované vlastnosti bytů. Přestože je možné za stejné peníze realizovat mnohem výkonnější konstrukci, často se realizuje pouze příčka s minimálními normovými hodnotami, což značně snižuje následný komfort bydlení.

Řešením může být předstěna s akustickou izolací, například ISOVER EVO, která díky své struktuře vláken omezuje přenos zvuku z jedné strany na druhou a díky své zvukové pohltivosti výrazně přispívá k celkové vzduchové neprůzvučnosti konstrukce, a to až o polovinu.

Praktické rady a doporučení, jak na izolaci příček a předstěn, vhodná konstrukční řešení a detaily včetně podrobných obrazových montážních postupů najdete v prospektu Příčky, předstěny a podhledy. Součástí publikace je i přehled doporučených výrobků pro izolaci těchto konstrukcí včetně technických parametrů.

Publikace Příčky, předstěny a podhledy je k dostání zdarma na info@isover.cz. V elektronické verzi pak ke stažení na webových stránkách http://www.isover.cz.
Divize ISOVER, Saint-Gobain Construction Products CZ a.s