Dobrý den, v roce 2020 se dostavěl bytový dům, kde momentálně bydlíme. Už od začátku nám ale žití komplikuje příjezdová cesta, která nebyla vybudována. Respektive příjezdovou cestu máme z jiné ulice, než máme adresu. Z ulice kde máme oficiální adresu jsme měli pouze štěrkovou cestu, která byla ještě ke všemu na černo. Tedy donedávna. Jakmile to zjistilo město, tak tam dalo betonové zátarasy a projede tam maximálně kolo. Tím pádem když budeme navigovat IZS, doručovací služby,... tak nemají k našemu domu jak zajet. Musí objet celý (cca 1km) blok a teprve se k nám dostanou. Tím pádem naše adresa je teď úplně odstřihnutá a zmíněné služby se k nám dostanou akorát ze strany kde nemáme adresu. Stavební povolení bylo schváleno bez příjezdové cesty z ulice která už byla předem známa. Prosím o informace, jak dále postupovat a co vymáhat po developerovi. Děkuji předem za odpověď.


Odpověď

Podívejte se, asi bych v této situaci (kvůli hasičům, a záchranné službě) písemně požádal stavební úřad, aby opravil adresu v registru budov RUIAN. Podle toho se řídí státní úřady, tyta data jsou v GPS….. Takže tam alespoň dočasně vidím řešení.

No, to druhé je podle mne horší, potřebujete se dostat ke smlouvě o výstavbě a nechat to posoudit právníkem, zda vše bylo dodrženo, či ne. A taky bych se písemně dotázal na stavební úřad, jak to bylo s kolaudací a se zadáním adresního místa do systém RUIAN, oni vám nemohou dát adresu z neexistující ulice….. Takže tam je někde chyba. Když tak prosím dejte vědět, jak se to vyvýjí …..

Krejčí

Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování