Dobry den.Vlastním pozenek o rozloze 370 m2 s puvodní zdenou stavbou (zahradní chatou o velikosti 3x5 m podsklepenou s podkrovím. Na pozemku jsem nechala postavit jednopodlazní mobilní drevostavbu stejnych rozměru. Mohu tyto 2 stavby propojit,napr. Zimni zahradou, Co budu k tomuto kroku potřebovat? Je dána nejaka minimalní vzdálenost dvou drobnych staveb na stejném pozemku? Děkuji

Odpověď Za prvé jako vždy – co říká územní plán? To je zcela zásadní. Někde umožňuje rekreační objekty s omezenou velikostí, někde velikost neomezuje vůbec ….

Zákon – (vyhláška 501/2006 v platném znění) reguluje vzdálenost dvou rekreačních objektů od sebe (10m), dále velice přesně reguluje umístění např. rodinných domů.

Vzdálenost kolniček, skladů a pod stanovena není …

Takže pokud územní plán neomezuje větší objekty a dovoluje takové objekty jaká máte, neměl by být a takový problém je propojit a udělat z něj objekt jeden.

Ale tady bych opravdu radil jít se osobně zeptat na úřad územního plánování s mapkou a zákresem. Protože těch variant proč to tam nejde nebo jde může být víc.

Krejčí
Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování