Dobrý den, Před 10ti lety jsme koupili nemovitost v prudším svahu...cesta mezi domy patří obci. Obec ve svahu postavila schodiště a znemožnila tak obyvatelům ulice se dostat k nemovitostem vozidlem nebo např. stavební technikou. Máme malé děti a nemůžeme k domu zajet ani kočárkem a děti musíme vynášet nad nebo pod schody. Veškerý stavební materiál musíme vozit ručně pomocí zednického kolečka. Existuje nějaké řešení, jak obec přimět, aby schodiště z ulice odstranila a zřídila zde normální přístup? Předem děkuji za Vaši odpověď S pozdravem a přáním hezkého dne Bc. Ivana Sirůčková


Fotky


Odpověď

No, velice jednoduché řešené je kandidovat do obecního zastupitelstva a stát se starostkou a pak to půjde jako po másle…. Ale teď vážně. S obcí je to složité, rok dopředu schvaluje rozpočet, pak jej hlídá, aby se nic nedělalo navíc. Vše je politika a někdy i na těch úplně malých obcí.

Obecně (protože detaily neznám) bych se zeptal nějakého dopravního projektanta, zda by spád podle předpisů takovouto úpravu umožňoval. Mám velice dobrou zkušenost s policií ČR DI. Každé okresní oddělení má dopravního inženýra a ten kdyby se dojel podívat na místo, tak vám svůj názor sdělí. Když byste dopředu věděla, že to technické řešení má a že by nebyly porušené předpisy tak pak požádejte o provedení místního šetření. Nic tím nepokazíte, tam se napíše zápis a alespoň něco bude černé na bílém. Postoj policie vám může hodně pomoci, ale i postoj hasičů musí se ze zákona k nemovitosti dostat….

Ing. Bohumil Krejčí
vedoucí odboru
Odbor výstavby a územního plánování
MěÚ Jindřichův Hradec
Tel: +420 384 351 240 ׀ Mobil: +420 606 653 978
Web: www.jh.cz ׀ E-mail: krejci@jh.cz
ID datové schránky: dc7b3kp

Klášterská 135/II, 377 01 Jindřichův Hradec

Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování