Designový stůl Cosmo Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Jídelní stoly z masivního dřeva představují z historického hlediska klasiku. A poslední dobou jsou stále populárnější. Stůl je nábytek, kterého se často dotýkáme a příjemné pocity z přírodního dřeva jsou v případě stolů nenahraditelné. Navíc může takový designový stůl vypadat i velmi moderně.

A když jsme již hovořili o historické klasice, musíme přidat slovo dub. Dubové dřevo je tvrdé, nabízí krásnou kresbu a příjemnou světlou barvu. Dub rozhodně vede, ovšem k výrobě stolových desek se hodí i jiné dřeviny, třeba krásný jasan, jehož dřevo je světlejší než dřevo dubové, přitom však nabídne krásnou a výraznou kresbu. A milovníci tmavších odstínů se mohou těšit ze stolu vyrobeného například z amerického ořechu.

Designové stoly Cross a Wave
Designové stoly Cross a Wave

Dříve byly oblíbené a preferované velké sedací soupravy v obývacích pokojích, které nabízely dost místa pro posezení s celou rodinou nebo návštěvou, a kde lidé sedali paradoxně u malého a nízkého konferenčního stolku. Nyní se ale scházejí spíše u velkého jídelního stolu. Trend se přesunul na velké designové stoly. Lidé kupují velké jídelní stoly, u kterých se pohodlně posadí i 8 a více osob. Návštěvy přátel, rodinné rituály, setkávání a oslavy probíhají u velkého stolu. Stůl se tak stává středobodem domácnosti, kterému lidé vyhrazují v nových interiérech čím dál tím více místa. A právě s tím rostou nároky na kvalitu stolu i působivý design.

Designový stůl DoubleX
Designový stůl DoubleX

Aby však stůl optimálně využil místo v interiéru, je třeba zákazníkům nabídkou dostatek variant jeho rozměrů. Firma TRIANT nabízí u každého svého stolu několik standardních rozměrů, navíc umí dělat stoly kompletně na míru. Konstrukce stolu přitom může být tradiční na čtyřech dřevěných nohách, nebo i kontrastní například v podobě kovové podnože v černé barvě. Právě kov dává výrobcům možnost vytvářet nápadité styly, které vhodně doplní každý interiér.

Designový stůl Wave
Designový stůl Wave

Stolové desky se vyrábí z masivního dřeva, takzvané spárovky. Masivní dřevo je přírodní materiál citlivý na vlhkost, teplotu a světlo. Ze spodní strany jsou proto masivní desky prořezávány a jsou do nich vkládány ocelové výztuže, čímž jsou minimalizovány průhyby desek. Stolovou desku je přitom možné různými způsoby upravit na míru. Je možné například realizovat různé profilace stolové hrany. Deska, která je silná 4 cm, tak může působit mnohem subtilnějším a jemnějším dojmem.

Designový stůl Ginger - detail
Designový stůl Ginger - detail
Designový stůl Young - detail
Designový stůl Young - detail

Někteří zákazníci preferují přírodní vzhled divokého dubu se suky nebo přírodní neopracovanou hranu stolu. I takovým přáním jsou ve firmě TRIANT schopni vyhovět. Barevné provedení stolové desky je možné ovlivnit i mořením, případně barevným olejem.

Designový stůl Young
Designový stůl Young

Stoly TRIANT jsou však nejčastěji povrchově upravované lakem. Výrobce používá speciální laky, které vytvoří pouze tenkou matnou vrstvu laku na povrchu dřeva. Na pohled a dotek jsou tak stoly téměř nerozeznatelné od olejované úpravy. Výhodou lakovaných povrchů je jednoduchá údržba, na stolech se netvoří kolečka pod skleničkami a povrch je nenasákavý.

TRIANT, spol. s r.o. Poslat poptávku