Jak se zbavit suti Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Při stavbě či rekonstrukci vždy vzniká přebytečná suť, kterou je třeba naložit a odvézt podle platných zákonů a obecních vyhlášek. Tyto starosti můžete přenechat specializované firmě, zabývající se autodopravou stavebního materiálu a stavebních odpadů, která vše zařídí za vás.

Kdy využít sužeb specializované firmy?

  • Když k odvozu většího množství suti máte příliš malé auto.
  • Když nemáte k dispozici vhodný kontejner.
  • Když vám suť nemá kdo roztřídit a naložit.
  • Když nevíte, kde je nejbližší ekodvůr.
  • Když neznáte potřebnou administrativu.
  • Když nemáte čas se odvozem suti zabývat.

Co s přebytečnou sutí?

Nesnažte se ušetřit tím, že budete suť likvidovat a odvážet sami, je s tím spojeno mnoho starostí. Specializovaná firma vám poskytne vhodný kontejner, zajistí pracovníka na roztřídění odpadu a jeho nakládku, v souladu se zákony vyřeší likvidaci odpadu a vyřídí potřebnou administrativu.
Umisťování kontejneru před domem
Umisťování kontejneru před domem

Jak vše probíhá?

Pokud máte odpad připravený, auto přistaví kontejner a po naložení může ihned odjet a neúčtuje se tak zbytečně jeho čekání. Je-li suti víc, přistaví vám kontejner a odjede. Po jeho naplnění zavoláte do firmy, která si pro kontejner přijede, případně přistaví další. Dvojí cesta se sice do konečné ceny promítne, ale pronájem přistaveného kontejneru se pohybuje v řádech desetikorun za den (některé firmy si neúčtují nic), což vyjde levněji než dlouhé čekání nákladního automobilu. Nemá-li vám kdo suť naložit, firma vám poskytne pracovníka (případně stroj) k nakládce suti. Nakládací stroj však vyžaduje více prostoru pro manipulaci a také cena je vyšší.

Kolik zaplatíte?

Cena odvozu suti se odvíjí od objemu kontejneru, druhu odpadu (zda se jedná o suť bez příměsí nebo o suť znečištěnou), od ceny za uložení suti na skládce, vzdálenosti k ní a ke stavbě. Výhodou jsou přehledné paušální ceny, které se však u jednotlivých firem mohou velmi lišit.

Zdroj: www.novacek-kontejnery.cz
Kontejner
Kontejner