Proč právě sekční garážová vrata? Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Za oblibou sekčních garážových vrat stojí jejich technické vlastnosti, vzhled, uživatelský komfort, kvalita a cena. Tato vrata fungují jako ucelený systém, jednotlivé sekce se vysouvají vzhůru pod strop a vrata proto nezabírají v garáži téměř žádné místo, pokud je otevřena. Navíc nám tak nepřekáží ani zprava či zleva, natož před stavebním otvorem. Do prostoru garáže vlastně vůbec nezasahují.

Složení systému sekčních garážových vrat a přednosti

Systém sekčních garážových vrat se skládá z vodících lišt, po nichž se vrata vysouvají, z jednotlivých sekcí, pantů, pružin, hřídele a koleček. Všechno kovové příslušenství je na povrchu chráněno proti korozi (nejčastěji pozinkováním). Tato vrata jsou nejčastěji tvořena šesti až osmi panely o výšce 500 až 610 mm a panely se pohybují svisle po kolejnicích, u stropu pak zahýbají do vodorovné polohy. Pro montáž sekčních vrat není třeba nadpraží a spodní rám. Ovšem nabízena jsou i sekční vrata s bočním zasouváním. Díky bezpečnostním zámkům se nemusíme bát ani přivření prstů mezi jednotlivými sekcemi, natož zranění při otevírání a zavírání vrat jejich spodní hranou. 

Sekční garážová vrata se snadno ovládají, nejsou hlučná a výborně izolují teplo (panely o šířce 40 mm jsou tvořené dvěma galvanizovanými plechy s tvrzenou izolační výplní), proto jsou vhodná i pro vytápěné garáže. Ale sekční vrata se vlastně hodí pro jakoukoli garáž, obzvláště však pro ty garáže, které jsou omezeny prostorem u vstupu. Pokud je garáž například umístěna kousek od silnice, či přímo u chodníku, jsou sekční vrata ideální. Pravda, lze použít i vrata rolovací, ovšem ta jsou méně bezpečná (snáz jimi pronikne do objektu zloděj) a mají mnohem horší tepelně izolační vlastnosti, navíc jsou i výrazně hlučnější.

Dokonce i průmyslová vrata jsou velmi často řešena jako sekční. Řešení sekčních vrat je vhodné i pro velké stavební otvory a navíc tato vrata snesou vysokou zátěž, čili velmi časté používání.
Sekční garážová vrata
Sekční garážová vrata
Sekční garážová vrata
Sekční garážová vrata

Ovládání sekčních garážových vrat

K sekčním garážovým vratům volíme elektrický pohon a dálkové ovládání. Pohon ovládaný dálkovým ovladačem zvyšuje uživatelský komfort. Ovšem k dispozici je i ovládání manuální pro případ výpadku elektřiny a nebo prostě proto, že tak vrata ovládat chcete. Na druhou stranu nebudete muset díky elektrickému pohonu vystupovat z auta za jakéhokoli počasí. Na jejich otevření si počkáte v teple a suchu. A vrata se automaticky také zavřou.

Údržba sekčních vrat je nenáročná, životnost dostatečně dlouhá, provoz bezpečný a těsnění vrat je u těch kvalitních velmi dobré.

Vzhled sekčních garážových vrat

Vybrat si můžete barevné provedení v mnoha odstínech, nebo imitace dřeva. Na výběr je i mnoho typů a povrchů sekcí.
Sekční garážová vrata
Sekční garážová vrata
Sekční garážová vrata
Sekční garážová vrata
PROJEKČNÍ KANCELÁŘ- Ing.ČERNÝ PETR Poslat poptávku