Palivové uhlí Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Pokud uvažujete o koupi uhlí nebo ho už nějakou dobu pravidelně nakupujete, pravděpodobně řešíte problémy s nepořádkem a jeho uložením. Vyzkoušejte uhlí v pytlích a vaše problémy rázem zmizí.

Uhlí se obvykle nakupuje na celou topnou sezónu. To zahrnuje potřebu jej správně skladovat. Skladování volně loženého uhlí ve velkém vyžaduje spoustu místa a někdy i spoustu nepořádku. Nejlepším řešením je skladovat uhlí co nejblíže ke kamnům, abyste na něj mohli kdykoliv sáhnout. Ne každá kotelna má však dostatečné rozměry pro větší zásoby. Samozřejmě si uhlí můžete přikoupit, ale během topné sezóny bude čekací doba na dodání delší a ceny se mohou ve srovnání s letním obdobím zvýšit.

Volně ložené uhlí
Volně ložené uhlí

Uhlí pytlované – pohodlí a čistota skladování

Naštěstí se v posledních letech proces nákupu uhlí hodně změnil. Již nemusíte přenášet palivo do kotelny vlastníma rukama. Prodejci nabízejí mnohem pohodlnější řešení – uhlí v pytlích.

Pytlované uhlí je dodáváno na paletách. Přesun nákladu – ať už zcela nebo jednotlivě – je jednodušší. Pytle mohou být volně umístěny, na paletách nebo samostatně, takže zaberou méně místa. 

Pytlované uhlí
Pytlované uhlí

Pytlované uhlí – čistá kotelna

Ačkoli kotelna není reprezentativním místem v domě, neznamená to, že byste se neměli starat o její čistotu. Bohužel každý, kdo někdy koupil uhlí volně ložené, ví, že udržování čistoty je v tomto případě velmi obtížné. Není možné vyhnout se černému prachu, protože prach proniká do všech štěrbin a pórů ve stěnách nebo podlaze. Může být také přenesen do jiných místností v domě.

Pytlované uhlí – záruka správné hmotnosti

Pytlované uhlí je také zárukou správné hmotnosti. Zákazník si to může rychle ověřit. Stačí zvážit několik náhodně vybraných pytlů, abyste zjistili, zda váha opravdu odpovídá. Objednáním klasické tuny uhlí, není možné zkontrolovat, zda jste skutečně dostali tolik uhlí, kolik jste zaplatili.

Spolehlivě zabaleno

Pytlované uhlí je baleno do speciálních obalů. Ty jsou vyrobeny z materiálu, který má mikroventilační systém. Díky tomu je účinně chráněno před vlhkostí a povětrnostními vlivy.

Lepší kvalita

Uhlí v pytlích je pečlivě tříděné, tak aby byla zajištěna jeho deklarovaná jakost, dále se dbá na minimální obsah nadsítného a podsítného.