Rekonstrukce a modernizace bytového fondu jsou nezbytné Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

Pokud váš dům či byt zestárnul nebo vám přestal funkčně či dispozičně vyhovovat, je na místě uvažovat o jeho rekonstrukci a modernizaci. Ať už rekonstruujete celý byt nebo jen jeho část, jedná se vždy o zásah do obytných prostor, který vyžaduje odborné provedení. Neodborný zásah může způsobit nejen stavební, ale i hygienické komplikace, kdy například špatně řešeným odvětráváním hrozí množení plísní a roztočů. Rekonstrukce bývá časově i finančně náročná a proto je nutné vše předem promyslet a naplánovat.

Rekonstrukci provést svépomocí

I když jste sebezručnější, jako laik naplno neproniknete do stavební tématiky a ochudíte se tak o mnoho možností. Navíc modernizace bytu svépomocí bývá zdlouhavá a náročná pro vás a často i vaše sousedy.

Najímat řemeslníky různých profesí

Máte možnost najmout si řemeslníky různých profesí, ale toto řešení má mnohá úskalí. Hrozí, že práce na sebe nebudou časově navazovat. Problémem bývají i rozdílné názory řemeslníků na postup rekonstrukce a použité materiály.

Zadat rekonstrukci specializované firmě

Svěřením rekonstrukce specializované firmě si ušetříte mnoho starostí, času a často i peněz. Profesionál vám po prohlídce na místě odborně poradí a upozorní na všechna úskalí. Upřesní si, jakou máte představu a nároky na kvalitu vybavení, co všechno by modernizace měla obsahovat a kolik osob bude byt užívat. Poté navrhne nejlepší variantu dispozičního řešení a připraví předběžnou cenovou nabídku. Firma se obvykle postará o celý průběh rekonstrukce – vytvoří projekt, zajistí bourací práce, kompletní odborné práce, dodávku materiálů a domluveného vybavení. Vyřídí podklady pro stavební povolení či ohlášení stavebních úprav, vypracuje konečnou cenovou nabídku s uvedeným rozsahem prací. Mezi zákazníkem a realizační firmou je podepsána smlouva o dílo, ve které je uveden termín zahájení a dokončení prací. Po dokončení je dílo majiteli předáno formou předávacího protokolu.
Rekonstruovaná koupelna
Rekonstruovaná koupelna
Rekonstruovaná koupelna
Rekonstruovaná koupelna
Rekonstruovaný byt
Rekonstruovaný byt
Rekonstruovaný byt
Rekonstruovaný byt
Rekonstruovaný byt
Rekonstruovaný byt

Potřebné formality:

Stavební úpravy je nutné nahlásit na stavebním úřadě a při plánovaném zásahu do nosných konstrukcí si zajistit statický posudek a stavební povolení. Před rekonstrukcí bytu v panelovém nebo bytovém domě oznámit plánované úpravy zástupci domu (například předsedovi družstva vlastníků) a kvůli případnému hluku a nepořádku i sousedům, nejlépe vývěskou umístěnou ve společných prostorách domu.

Odborně provedená rekonstrukce bytu nebo domu zlepší kvalitu vašeho bydlení a může i výrazně snížit náklady na provoz domácnosti.

Zdroj: www.havlintzb.cz
Nové stoupačky
Nové stoupačky
Pokládka podlahového topení
Pokládka podlahového topení
Nové elektroinstalace
Nové elektroinstalace
Rekonstrukce bytu
Rekonstrukce bytu
Havlín TZB spol. s r.o. Poslat poptávku