Stavební veletrh FOR ARCH oslaví v září dvacetileté jubileum Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek Na návštěvníky čekají témata Vytápění a úspory energií, Dřevostavby a nízkoenergetické bydlení, Revitalizace panelových domů, Efektivní a komfortní bydlení a Budoucnost dopravy v Praze. Z připravovaných témat je patrné, že se organizátoři snaží vyjít vstříc firmám, které musí v současné složité situaci víc hledat možnosti, jak podpořit své podnikání. Mnohé z těchto společností si pak ještě víc uvědomují důležitost reklamy a vědí, že účast na veletrzích je jedním z nejdůležitějších způsobů efektivní prezentace.

I v této ekonomicky náročné době zůstávají vystavovatelé veletrhu FOR ARCH věrni. „Letošní průběžná čísla jsou ve srovnání s loňským rokem, který byl rekordní za posledních pět let, jen o 10 % nižší. Dá se říct, že zatím kopírujeme výsledky roku 2007,“ říká ředitel veletrhu Daniel Bartoš. Pořadatel veletrhu, společnost ABF, organizuje ve spolupráci s agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest, CzechTrade a zahraničními obchodními komorami partnerských zemí návštěvu zahraničních odborníků na veletrhu.

„Vzhledem ke dvacátému ročníku plánujeme více odborných akcí, firemních prezentací a praktických ukázek,“ vysvětluje ředitel veletrhu. Jeho slova potvrzuje i fakt, že na FOR ARCHU bude vystavovat Státní fond životního prostředí, který bude ve své expozici provozovat poradenské centrum. Návštěvníkům zde budou poskytnuty důležité informace o dotaci Zelená úsporám.
Foto: ABF
Foto: ABF
Foto: ABF, venkovní prostory
Foto: ABF, venkovní prostory
Pořadatelé také plánují věnovat více prostoru oborům, které byly na FOR ARCHU dosud prezentovány v menším rozsahu. Ve vybraných halách se plánuje vystavění pódií, na kterých by probíhaly praktické ukázky. V plánu jsou například v hale 6 pokládky podlahové krytiny (dřevo, laminát) s podporou Cechu podlahářů a v hale 1 zase pokládky střešní krytiny (betonové, pálené, plechové, šindele).

I v letošním roce se tedy mohou návštěvníci veletrhu těšit na nejucelenější přehlídku všeho, co souvisí se stavebnictvím – od prezentace špičkových technologií, přes stavební materiály a stroje, až po vybavení interiérů.
Foto: ABF, Letňany
Foto: ABF, Letňany
Foto: ABF, venkovní prostory
Foto: ABF, venkovní prostory
FOR ARCH doprovodí 3. ročník architektonické soutěže Architect Award ABF. Soutěž si klade ambiciózní cíl – pomoci najít studentům a mladým architektům do 33 let místo na současné architektonické scéně. Tuto veřejnou diskusi by měla ještě více rozvířit soutěž, která bude probíhat souběžně s  Architect Award ABF, nazvaná Skvrna roku.

Zapojit se do ní může každý, kdo zašle sekvenci snímků či video objektu, který je z architektonického a estetického hlediska podle jeho názoru skvrnou na obci či městě, kde bydlí. Soutěž, která probíhá od pondělí 29. června na stránkách www.denik.cz, bude průběžně vyhodnocována jak veřejností, tak odbornou porotou.
Foto: ABF
Foto: ABF
Foto: ABF
Foto: ABF