VIDEO: Jak vybavila svůj nový dům včetně koupelny Michaela Jonášová

Projekt RESTART vznikl na základě životní situace influencerky a lifestyle blogerky Michaely Jonášové. Rozvod s manželem ji postavil před důležité rozhodnutí. Musela si hledat nový domov pro sebe i svého syna. Jak brzy zjistila, byt jí nevyhovoval a rozhodla se pro domeček. A tady začal ten opravdový RESTART!

Michaela je ve znamení býka a domek je pro ni spojením se zemí, které pro svou spokojenost potřebuje. Ve správný čas se jí do cesty postavila firma HAC a jejich projekt řadových domků. Míša se do nich okamžitě zamilovala.


Protože stavba v té době ještě nezačala, Míša se rozhodla projekt upravit. S úpravami jí pomáhá kamarádka, designérka a projektantka Kateřina Šindelářová a její syn Matěj. Celý domek navrhli tak, aby dokonale splňoval požadavky jak Michaely, tak jejího synka Maxe.

Praktičnost a osobní vkus jsou pro Michaelu zásadní, proto v kuchyni najdete černou a šedou barvu, dlažbu a jídelní stůl propojený přímo s kuchyňskou linkou. Jak sama Michaela podotýká, dřevěnou podlahu už by v kuchyni nechtěla – špatně se z ní smývá vylitý olej.

Celý interiér je sladěný do monochromatických odstínů, které ozvlášťnuje mechový detail za sedací soupravou a jídelní stůl v dřevěném dekoru. Atmosféru dokreslují kamna na bio líh, která zútulňují obývací pokoj.

Míša má ráda novodobý design, ale v případě dveří se rozhodla udělat výjimku. Jak jí ukázaly předchozí zkušenosti, dveře se čtečkou otisků prstů nejsou její parketa. Svěřila se nám, že před vstupem do domu si musela olizovat prsty. Kdyby to neudělala, nejspíš by se domů nedostala. Proto raději zvolila vstup na kód.

Při výběru koupelny se Katka s Míšou obrátily na rodinnou firmu koupelny Syrový. Vybraly zde obklady a celkové vybavení v industriálním stylu. Sprchovou i umyvadlovou baterii vybraly ve stejném designu. Sprchová baterie navíc vyniká dotykovým ovládáním. Nábytek v koupelně ladí se zbytkem domu. Černá matná barva je doplněná světlým dřevěným dekorem, který se nachází například v kuchyni nebo v šatně. Celkovou atmosféru doplňuje jemné osvětlení okolo zrcadla.