Bydlete zdravě (Zdroj: Shutterstock) Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Stavby se podílejí na energetické spotřebě ze 40 % a jsou zodpovědné za více než 35 % emisí skleníkových plynů. A právě v S&P si uvědomují závazek vůči naší planetě a společnosti. Navrhují a vyrábí proto nové udržitelné a energeticky účinné ventilační systémy.

Naše životní prostředí - moře, oceány, příroda všude kolem nás - jsou zaplaveny plasty. A to je problém, který v dohledné době nevyřešíme. Abychom však zabránili tvorbě dalších tun odpadu, potřebujeme skutečné projekty a reálné akce. Sběr, třídění a recyklace odpadu se staly oblíbenou módní vlnou, jenže základní kroky k pomoci naší planetě by se měly od povrchního pozlátka posunout ke každodenní povinnosti pro všechny.

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)
Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Jednou z cest, jak planetě pomoci, je účinné větrání, které snižuje spotřebu vytápění. A právě tradiční způsob větrání oproti větrání se zpětným ziskem tepla (rekuperaci) jsou dva opačné póly problému.

Rekuperační jednotky zajišťují úsporu až 35% energie a napomáhají ke snížení emisí o více než 40% (výsledky získané studií Energy and Economic Saving HRV). Řízené větrání navíc přináší vyšší kvalitu vzduchu, optimální tepelnou pohodu a zvukový komfort.

Čistý vzduch znamená zdravou budoucnost.

Princip rekuperace - schéma (Zdroj: Shutterstock)
Princip rekuperace - schéma (Zdroj: Shutterstock)