Vytápíme sáláním tepla z přírodního kamene Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Velmi praktické a na pohled estetické řešení, jak dosáhnout tepelné pohody v bytě, domku, chatě, představuje topení z přírodního kamene GeMe Therm. Pokud jste se rozhodli, že už nechcete „jen“ radiátory, nabízím vám několik poznatků, které vám mohou pomoci zdůvodnit, proč je topení z přírodního kamene to pravé právě pro vás. Překvapí svým vzhledem, funkčností, ale i pozitivními dopady na vaše zdraví.

Topení z přírodního kamene není v naší republice příliš známé. přitom se s ním u nás můžeme setkávat již poměrně dlouhou dobu. V každém případě si však již získalo a nadále získává mnoho spokojených uživatelů.

Topení z přírodního kamene GeMe Therm je postaveno na dlouhodobě známém efektu sálavého vytápění, kdy teplota přírodního kamene přesahuje 50 stupňů Celsia. Infračervené paprsky ohřívají ostatní předměty včetně našich těl a následně i vzduchu. Dobře se cítíme v místnosti, kde jsou “ohřáté“ i  stěny a předměty, a ne pouze vzduch, který se okolo stěn prohání.

Za zmíňku zcela jistě stojí i fakt, že umístění topných panelů je čistě jen na nás. Není třeba je umisťovat pod okno, jak jsme zvyklí u klasických radiátorů. Pocit ze sálavého vytápění je o mnoho příjemnější a zdravější, než z klasického konvekčního systému vytápění. Nedochází totiž v takové míře k cirkulaci vzduchu a jeho následnému vysoušení. Teplota v místnosti je stálá, přitom i po vyvětrání se rychleji vrátí na své původní hodnoty. A to je jeden z faktorů, který ovlivňuje spotřebu elektrické energie.
Nástěnný topný panel z přírodního kamene ladí s interiérem
Nástěnný topný panel z přírodního kamene ladí s interiérem
U topení z přírodního kamene je zcela zásadní zvolit správný příkon topných těles. Potřebný příkon se dimenzuje stejně jako u ostatních topných systémů a to nejlépe dle tepelných ztrát budovy či bytu. tepelné ztráty má každý objekt jiné v závislosti na použitých stavebních materiálech a izolacích.

Nepohlížejte však prosím na sálavé vytápění z přírodního kamene jako na  „zázrak," který spasí všechny nedostatky stávající stavby. Stejně tak není pravdou, že není třeba až tak detailně propočítávat výkon, jelikož tento topný systém „zvládne“ vše.

Topný systém je třeba instalovat s rezervou, která zajistí v naší domácnosti tepelnou pohodu i při nejnižších venkovních teplotách. Nenechme si proto pokazit náhled na sálavé vytápění tím, že se při pořízení vytápění budeme snažit ušetřit na špatném místě.

Firma GeMe-Therm se zabývá výrobou topení z přírodního kamene již 18let. Používaná technologie se zafrézovaným topným kabelem v centru topného panelu patří k nejefektivnějším. Nabízí rychlé nahřátí a pomalé chladnutí díky akumulačním vlastnostem kamene, které jsou všem již dlouho známé - například z principu kachlových kamen.

Topení z přírodního kamene je plnohodnotné vytápění s nízkou spotřebou elektrické energie a téměř nulovým servisem.

Zdroj: www.gemetherm.cz
Každý kus vyleštěného kamene je vlastně originálním obrazem
Každý kus vyleštěného kamene je vlastně originálním obrazem
Elektrické topné kabely ne zadní straně (rubu) kamene
Elektrické topné kabely ne zadní straně (rubu) kamene
Sáláním přírodního kamene vytopíte snadno a rychle i koupelnu, design kamenné desky přitom vyzdvihne interiér
Sáláním přírodního kamene vytopíte snadno a rychle i koupelnu, design kamenné desky přitom vyzdvihne interiér