Dobrý den,
líbí se mi rozmanitost barev u cihlových materiálů. Budu se však moci spolehnout na vybraný odstín nebo musím jako u omítky či betonu vybrat barvu o odstín až dva tmavší a počítat s vyblednutím?

Odpověď Dobrý den,
vzhledem ke způsobu výroby cihlových materiálů se můžeme zaručit za jejich stálobarevnost. Barevný odstín je totiž určen hlavně barvou použité hlíny. Barevnost je tedy tvořena samotnou směsí různých druhů hlíny a to v celém objemu výrobku. Dalším činitelem ovlivňujícím barevnost výsledného produktu je teplota výpalu. Díky teplotě výpalu a skládáním cihel v peci se dosahuje požadovaného barevného odstínu včetně různých melírů. Po výpalu jsou lícové cihly, cihly klinker a klinker dlažby barevně stabilizované a jsou odolné na působení povětrnostních vlivů.
Na rozdíl od konkurenčních materiálů, které jsou zpravidla dobarvovány v průběhu výroby, můžeme s jistotou říci, že Vaše investice do lícových cihel, cihel klinker a klinker dlažby Vám po letech nevybledne. Na širokou nabídku barevných variant lícových cihel, cihlových obkladových pásku nebo klinker dlažby se můžete podívat na www.klinkercentrum.cz
Klinker Centrum s.r.o.