Cesta od přípravy k hotovému domu. Co všechno obnáší?

Odpověď Teprve přemýšlíte o novém bydlení v rodinném domku? Prvním krokem je samozřejmě výběr pozemku, na kterém bude stát. Právě dispozice pozemku často určují, jak bude Vaše budoucí hnízdečko vypadat. Totéž lze tvrdit o lokalitě, kde bude dům stát. Už při výběru pozemku proto myslete na to, jak by mohl ovlivnit typ Vašeho domu.

Ještě než otevřete katalog domů, měly by Vaše kroky směřovat na místní stavební úřad. Ten Vám totiž může dát řadu omezení, podle kterých se pak musíte řídit. Často určuje například typ a sklon střechy, barvu fasády, půdorys domu, dodržení uliční čáry... Až budete znát tyto požadavky, teprve potom vybírejte dům. Předejdete tak stavu, kdy se do některého domu zamilujete, ale obec Vám ho nedovolí postavit.

V CHKO jsou podmínky pro novostavby velmi přísné. Musí dodržet přesný půdorys, typ a sklon střechy, druh střešní krytiny, výšku štítu, barvu fasády apod. Podmínkám CHKO vyhovuje například náš dům obchodních center.

Pokud si rádi listujete klasickým papírovým katalogem, napište nám a my Vám ho pošleme. Při výběru berte v potaz požadavky stavebního úřadu, dispozice pozemku (na malý pozemek doporučujeme patrové domy s malou základovou deskou, velký pozemek si může dovolit bungalov) a samozřejmě svoje nároky na bydlení. Nejtěžší je, že musíte přemýšlet nejen o aktuální situaci, ale i o situaci, která nastane za 10, 20, 30 let...

Výběr z typových domů je o něco jednodušší, na většinu věcí jsme mysleli za Vás. Stavíme i atypické dřevostavby, ale u nich se připravte na trochu náročnější a zdlouhavější přípravu. Pokud Vám žádný domů z katalogu stoprocentně nevyhovuje, můžeme Vám vybraný dům přizpůsobit na míru (například ho zvětšit, přidat okna, upravit dispozice, přidat garáž nebo vikýře apod.).

Ideální je, když navštívíte některé z našich obchodních center, kde Vám poradíme. Jakmile zapracujeme všechny individuální úpravy, budete vědět konečnou cenu, která je neměnná až po předání klíčů od vchodových dveří.

Co všechno zařídit před prvním kopnutím do země
Financování stavby - většina investorů využívá výhodných hypotečních úvěrů. I s tím Vám můžeme pomoci.

Smlouva o smlouvě budoucí - s podpisem smlouvy o smlouvě budoucí dostanete i základní projekt, který slouží jako podklad pro kompletní projektovou dokumentaci ke stavebnímu řízení.
V tuto chvíli Vás také zařadíme do plánu realizace domu. Už budete vědět, kdy se budete stěhovat.

Stavební povolení - vypracování projektové dokumentace nám trvá maximálně 7 týdnů. Dále záleží na dohodě, které podklady od nás budete chtít zajistit ke stavebnímu řízení. Na úřadech jsme už jako doma, a tak moc dobře víme, co je potřeba. Rádi Vám zařídíme kompletní podklady pro získání stavebního povolení.

Konečná specifikace domu - v této fázi vybíráte konkrétní materiály/vybavení domu. Dveře, podlahy, obklady, dlažby, malby apod. Dozvíte se na desetník přesně, jaká bude konečná cena domu. Žádné vícepráce.

Smlouva o dílo - Následuje uzavření smlouvy o dílo na dodávku rodinného domu. Ve smlouvě ze zakotvená cena, termín realizace, konečná specifikace dodávky a způsob financování.

Stavba základové desky
Základovou desku nerealizuje přímo firma RD Rýmařov. Pokud není již v ceně domu, máte možnost postavit ji svépomocí nebo zvolit svého dodavatele. Když už deska je v ceně domu, využíváme na její stavbu ověřeného dodavatele, se kterým dlouhodobě spolupracujeme.

V případě desky od jiného dodavatele přijedou odborníci z RD Rýmařov desku převzít - zkontrolují její přesnost, všechny sítě a přípojky. Pokud je vše v pořádku, začínáme montovat.

Montáž rychlostí blesku
Montáž horní stavby domu trvá maximálně 30 dní, zpravidla ji ale zvládneme dříve. Máme vlastní montéry, kteří se stavbou dřevostaveb zabývají dnes a denně. Jsou sehraní, přesní a rychlí. Rádi Vám odpovědí na Vaše případné dotazy.

Po dokončení montáže nastává její převzetí investory, tedy Vámi. Ještě je nutná kolaudace, ale žádný strach. Veškeré podklady včetně všech revizí Vám dodáme a Vy je jen donesete na stavební úřad. S RD Rýmařov je pořízení nového domu rychlé a bez starostí!
RD Rýmařov s. r. o.