Dobrý den, prosím o radu. Mám na domě starší dřevěná eurookna, která už potřebují udělat generální údržbu - loupe se lak. Na internetu jsem našel ještě možnost předělání na dřevo-hliníková, což by se mi z pohledu menší údržby líbilo - nebaví mne řešit lak :) a na hliníku by to mělo vydržet snad nesmrtelně. Ale nejspíš bude vyšší cena, než to jen nechat zbrousit a natřít. O celkové výměně neuvažuji. Jakou možnost byste volili? Díky za odpověď, Jaroslav Nezhyba.


Odpověď

Dobrý den pane Nezhybo,

předem děkujeme za váš dotaz. Teď už ale k odpovědi.

Jestliže se typově jedná o eurookna, která jsou oprýskaná, vybledlá, nedělají parádu - ale jinak jsou v pořádku, není nutné ihned přistoupit k razantnímu řešení, jakým je celková výměna oken za nová. Dodatečné opláštění oken je relativně čistým a rychlým způsobem, jak si poradit se starými eurookny. Sedí totiž téměř na všechny typy, bez ohledu na původního výrobce.

Opláštění hliníkovem vyjde dráže, než úprava povrchu dřevěného eurookna. Ale pak už máte opravdu klid na dlouhá léta. U dřeva lak a povrch stále pracuje a bude za pár let nutné provést údržbu znovu.

Hliníkové opláštění k tomu výrazně prodlouží životnost eurookna a zvýší jeho odolnost vůči povětrnostním vlivům, například před krupobitím či UV zářením. Jedná se o velmi efektivní způsob, díky kterému budou vaše okna zase jako nová.
Pro podrobnější informace o dodatečném opláštění hliníkem navštivte stránku zabývající se opláštěním hliníkem na našem webu https://www.eurooknattk.cz/dodatecne-oplasteni-drevenych-oken/. Máme s montáží hliníkového opláštění bohaté zkušenosti a rádi nabídneme naše služby. 

 

TTK CZ s.r.o.