Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o informaci, v roce 2018 jsem požádal na našem stavebním úřadě o dodatečné povolení stavby. Dodal jsem na příslušný stavební úřad veškerou dokumentaci, proběhlo odstranění stavby, dodatečné dovolení stavby.... Bohužel vinou změny vedoucího úřadu se na to asi zapomnělo a nedotáhlo do konce. Jak by měl stavební úřad postupovat, aby byla stavba dodatečně povolena? Je to 6l et, řízení vlastně stále běží, je možné v tomto řízení pokračovat a vydat souhlas s dodatečným povolením stavby, a nebo se bude muset celé kolečko udělat znovu a zažádat znovu o vyjadřovaící dokumenty a znovu zažádat stavební úřad o dodatečné povolení stavby, i když to staré řízení nebylo ukončno?


Odpověď

Řízení právně není ukončené…. Samozřejmě. Zkuste doma najít poslední dokument vydaný úřadem (je na něm číslo spisu a číslo jednací), ofoťte to a napište k tomu slušný dopis, že potřebujete řízení dokončit a co pro to máte udělat. To proto abyste s novým vedoucím nezačal „válečně“ i když je to problém úřadu. A uvidíte.

Teprve kdyby s vámi začali drsně, tak se ozvěte. Ale jejich poslední dokumenty jsou pro přesné posouzení nezbytné. A buďte v klidu, přestupek je dávno promlčený….

Ing. Bohumil Krejčí
vedoucí odboru
Odbor výstavby a územního plánování
MěÚ Jindřichův Hradec

Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování