Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak dalece se liší kolaudace rodinného domu od kolaudace stavby pro rodinnou rekreaci? Musí obě stavby splňovat stejné podmínky? Hlavně mě zajímají z hlediska použitého materiálu při stavbě.
Předem Vám děkuji za odpověď. Petrskovský

Odpověď Podívejte, rozhodující je, jak a z čeho byla stavba povolena. To má pak stavebník dodržet. Jinak v závěru stavby přístup stavebního úřadu k rodinnému domu nebo k rekreačnímu domu je stejný.

Dnes ale se prakticky ty objekty nekolaudují. Pouze se „Ohlašuje dokončení stavby“ . Prakticky jde o formu čestného prohlášení, kde stavebník prohlašuje, že stavba je v pořádku. MMR k tomu má formulář - http://www.mmr.cz/getmedia/c342784f-f31c-4a85-865f-238e107fa38c/Priloha-c-2_Ohlaseni_dokonceni_stavby-MMR-10012018.pdf.

Krejčí

P.S.:

V praxi - je vůbec někdo schopný u dokončené stavby kontrolovat např. záměnu materiálů ??? Snad kdyby v památkové zóně byla předepsána tašková krytina a vy byste chtěl použít jinou, tak je potřeba v průběhu stavby zažádat(ohlásit) změnu stavby před dokončením. U takovýchto změn je potřeba komunikovat v průběhu stavby se stavebním úřadem.
Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování