Hezký den, chtěla bych se zeptat, jak velký prostor potřebuju na posuvné dveře, které mají 80cm? Bude mi na zdi, na kterou by se měli posouvat stačit pouze 80cm?

moc děkuji za odpověď

Odpověď Dobrý den,K Vašemu dotazu ohledně stavebního otvoru pro dveře posuvné na stěnu:Pokud plánujete dveře s posuvem BEZ ZÁRUBNĚ, potom je velikost tavebního otvoru i rozměr objednávací, to znamená pro objednací rozměr 800/1970mm je třeba připravit otvor stejné velikosti.Pokud budou dveře s posuvem SE ZÁRUBNÍ (častější varianta u nejčastějšího posuvu Smart), je potřeba pro objednací rozměr 800/1970mm udělat stavební otvor 900/2020mm (výška otvoru od čisté podlahy).
DODO for life

Dobrý den,


· Na posuvné dveře „80“ je potřeba mít stavební otvor š. 90 x v. 202 cm

· Celková šířka křídla bude 84,4cm

· Celková šířka posuvného systému včetně garnýže bude 181,3 cm

· Celková výška posuvného systému včetně garnýže bude 207,5 cm


Dobrý den, neviděl jsem prostor, nicméně šířka posuvných dveří je 84,4 cm a garnýž sama o sobě má 191 cm. Nevím zda by Vám potom dveře "nečouhali" ven.

ERKADO CZ s.r.o.

Dobrý den,

pro posuvné dveře šíře 80 cm Vám prostor na zdi 80 cm stačit nebude. Potřebný prostor se odvíjí od zvoleného systému posuvných dveří. Doporučuji navštívit obchodní zastoupení ve Vašem kraji, které naleznete na webových stránkách nebo poslat email rovnou na technickou podporu obchod@czechdoor.cz.

CZECH DOORS a.s.

Dobrý den,
pokud se jedná o posuvné dveře do bezobložkového pouzdra, tak celkový stavební otvor pro pouzdro o průchozí šířce 80 cm je 173 cm na šířku. Pokud se jedná o dveře posuvné po stěně (kolejnice na stěně), tak prostor na křídlo, které posuneme na stěnu by měl být min. stejné velikosti jako šířka průchodu lépe větší. Zde je dosti rozhodující jestli bude na dveřním křídle madlo, které nám pak neumožní vysunout křídlo na celý otvor či mušle. Křídlo skleněné či dřevěné?

DORSIS